Εκτός τόπου και χρόνου ο Ερντογάν: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του»

17 Απρ 2021


Διαφορετικά εξέλαβε τη σύγκρουση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Ρετζέπ Ταγίπ Εργντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τον δικό του «απολογισμό» των χθεσινών συναντήσεων με τον Νίκο Δένδια. Ο Ερντογάν μίλησε το μεσημέρι σε δημοσιογράφους, μετά την καθιερωμένη για τους μουσουλμάνους προσευχή της Παρασκευής.

«Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, και του είπα μάλιστα να μην βάλουμε κανέναν ενδιάμεσο ανάμεσά μας, αλλά μετά , στην συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, το πράγμα πήγε αλλού», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε μία προσπάθεια να μην δώσει ιδιαίτερη συνέχεια στην αίσθηση που προκάλεσε στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η σκληρή απάντηση Δένδια στην επιθετική δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα «προκλητικών δηλώσεων» από την ελληνική πλευρά, στην πρώτη φάση της συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι οι δύο υπουργοί, αργότερα , «έκαναν την αποτίμηση» της κατάστασης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, με την δήλωσή του, επανέφερε την πάγια απαίτηση της Τουρκίας για εκλογή - και όχι διορισμό- των μουφτήδων στην Θράκη.

«Θέλουν να τους διορίζουν, λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το Πατριαρχείο εκλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», ανέφερε ο Ερντογάν.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη