6 Απρ 2021

Eπιχειρηματίες, δανειολήπτες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι: Τι θα εισπράξουν την Μ.Εβδομάδα

Καταιγισμός πληρωμών περιμένει εργαζόμενους και συνταξιούχους την τελευταία εβδομάδα του μήνα, καθώς πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα, αλλά και το Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς του

ιδιωτικού τομέα.

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προπληρώσει το επίδομα ανεργίας του Μαΐου, μαζί με το Δώρο του Πάσχα στους ανέργους γύρω στις 25 του μήνα. 

Την Μ.Τετάρτη 28 Απριλίου θα πληρωθούν πάνω από 500.000 εργαζόμενοι, που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο, το Δώρο Πάσχα.

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία του Δώρου για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Συνεπώς, όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ.

Ο εργοδότης από την πλευρά του θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Την Μ.Τετάρτη θ πιστωθεί το Δώρο Πάσχα και στους 50.000 περίπου εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Έως τότε θα καταβληθεί το Δώρο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιον από τους παραπάνω μηχανισμούς. 

Συντάξεις και επιδόματα

Ο e-ΕΦΚΑ θα πληρώσει τι;ς συντάξεις Μαΐου από τις 23 του μήνα ως εξής:

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2021 την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7,

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη