13 Απρ 2021

Πελώνη: «Υπάρχει επάρκεια στα self tests κορωνοϊού–Βοηθούν στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών»


Στα self test κορωνοϊού και της επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης τους και σε κλάδους της οικονομίας αναφέρθηκε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν πολύ θετική, ενώ σημείωσε ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά.


«Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο MEGA.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακόμα, υποστήριξε ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες», πρόσθεσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Όσον αφορά στο Πάσχα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η Κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη