18 Απρ 2021

Self-tests στον ιδιωτικό τομέα: Για ποιους είναι υποχρεωτικά από αύριο


 Σε self-tests θα υποβάλλονται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης

τροφίμων, εστίαση, μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), υπηρεσίες καθαρισμού, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, και εταιρείες τυχερών παιγνίων, και στον δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι σε ΚΕΠ, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΟΤΑ), στην καθαριότητα, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Η διενέργεια του self-test είναι υποχρεωτική για την προσέλευση των εργαζομένων στην εργασία τους (φυσική παρουσία). Το αποτέλεσμα των ελέγχων θα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr στο σύστημα «Εργάνη» και θα εκδίδεται βεβαίωση στην περίπτωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι εργαζόμενοι θα οφείλουν να προσκομίζουν κάθε εβδομάδα στην εργασία τους. Εάν το τεστ είναι θετικό θα πρέπει εντός 24 ωρών να υποβάλλονται σε επαναληπτικό έλεγχο (δωρεάν σε δημόσια δομή ή με δική τους επιβάρυνση σε ιδιωτική δομή).

Οι εργαζόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα self-tests από τα φαρμακεία δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου. Για την πρώτη εβδομάδα οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων των τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη