12 Μαΐ 2021

Καθολικός εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών ως τα τέλη Ιουνίου


EPP Zagreb Congress in Croatia, 20-21 November 2019 (49099472986) (cropped) 2 (cropped).jpg

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», που προβλέπει τον

εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών ως το τέλος Ιουνίου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

  • Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.
  • Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας.
  • Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί στα νησιάώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας.
  • Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία» 

Ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου.

  • Ο σχεδιασμός για τα νησιά ξεκίνησε όταν ξεκινήσαμε γενικά την επιχείρηση Ελευθερία.
  • Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον καθολικό εμβολιασμό σε 32 νησιά, με αρκετά πολύ καλή συμμετοχή μέχρι στιγμής και ολοκληρώνουμε μέχρι 31/5 τον εμβολιασμό σε άλλα 36 νησιά.
  • Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών στα υπόλοιπα 19 νησιά τα οποία απομένουν για να ολοκληρώσουμε το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη