Μενδώνη παραιτήσου τώρα! Οι Μακεδόνες απαιτούν μα τσακιστεί και να φύγεις!

13 Μαΐ 2021


50140105296 51a2a1186d o cropped.jpg

 Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού αναγνώρισε, εγγράφοντάς το στο μητρώο του, το σωματείο Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής ΓλώσσαςΠρόκειται για ένα σωματείο που έχει

ξεκάθαρα φιλοσκοπιανές θέσεις και αναπαράγει τις αλυτρωτικές κορώνες του εθνικιστών του γειτονικού κρατιδίου. Η εγγραφή του Σωματείου στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε πριν από δύο ημέρες. Το έγγραφο έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο ιστολόγιο της Μακεδονίκης Κίνησης. Σε μία κρίση ειλικρίνειας ο διαχειριστής της σελίδας του Σωματείου στο facebook παραδέχεται εμμέσως ότι απώτερος στόχος των ανθρώπων της Μακεδονίκης Κίνησης είναι η αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο διαχειριστής αναφέρει ότι η εγγραφή στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού δεν αποτελεί αναγνώριση της μειονότητας. Παραδέχεται ότι χρειάζεται αγώνας για κάτι τέτοιο. «Εδώ, δεν μιλάμε για επίσημη αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το ΥΠ.ΠΟ.Α. (θα πάρει χρόνο και αγώνα για να γίνει αυτό, εδώ), αλλά ίσως είναι ο τερματισμός της 100ετους πρακτικής του ελληνικού κράτους, με τις διακρίσεις και την απομόνωση (apartheid) της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην χώρα»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφή στο μητρώο του ΥΠ.ΠΟ.Α. σημαίνει και ενδεχόμενη οικονομική στήριξη του Σωματείου με κονδύλια του ελληνικού κράτους. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες δαπάνησε εκατομμύρια για να περιορίσει το δηλητήριο που σκορπούσαν οι ακροδεξιοί φιλοσκοπιανοί γυρολόγοι σε πόλεις και χωριά της Μακεδονίας.

Είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί αν πρόκειται για ένα λάθος απροσεξίας ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Πολιτισμού ή αν το Υπουργείο Πολιτισμού ακολουθεί δική του γραμμή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Εκτός κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών σε κάποιο κομμάτι της αναγνωρίζει ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.      Ανανεωμένο : μετά τις αντιδράσεις των Ελλήνων https://taxalia.blogspot.com/2021/05/blog-post_515.html?m=1

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη