9 Μαΐ 2021

Αθήνα και Ριάντ κατά των ναρκωτικών!

 

Μαχητής της Χεζμπολάχ σε εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης (πηγή: Getty Images)

Μαχητής της Χεζμπολάχ σε εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης (πηγή: Getty Images) Ένα νέο κεφάλαιο στην επέκταση των διμερών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Ριάντ σηματοδότησε η βοήθεια που πρόσφερε η υπηρεσία ναρκωτικών της 

Σαουδικής Αραβίας (GNDC / SA) στις ελληνικές αρχές, η οποία και οδήγησε στον εντοπισμό μιας τεράστιας ποσότητας επεξεργασμένης κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ArabnewsΕλλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν δείξει προθυμία να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους αμυντικούς τους δεσμούς, αλλά η εν λόγω περίπτωση δείχνει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αρχίζει να αποδίδει και σε άλλους τομείς, όπως στις ανταλλαγές πληροφοριών. Έτσι φτάσαμε και στην ανακάλυψη των 4,3 τόνων επεξεργασμένης κάνναβης στον Πειραιά, με τις δύο χώρες να δίνουν ένα ισχυρό χτύπημα στη Χεζμπολάχ

«Η βοήθεια που παρείχε η Σαουδική Αραβία στις ελληνικές αρχές για την κατάσχεση τόνων κάνναβης δείχνει πόσο μπορεί να αποδώσει η ανταλλαγή πληροφοριών για κοινούς σκοπούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τζογόπουλος, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Begin-Sadat για Στρατηγικές μελέτες στο Arab News.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μετά από ενημέρωση από την Οργάνωση για τον Έλεγχο της Χορήγησης Φαρμακευτικών ουσιών των ΗΠΑ (US Drug Enforcement Agency). Το εμπορευματοκιβώτιο αποστολής, του οποίου το καταχωρημένο περιεχόμενο ήταν τρεις βιομηχανικές μηχανές παρασκευής κέικ, έφτασε δια θαλάσσης από τον Λίβανο στις 14 Απριλίου. Είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει σιδηροδρομικώς προς Μπρατισλάβα στην Σλοβακία λίγες μέρες αργότερα, περνώντας από Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Ουγγαρία.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη