14 Μαΐ 2021

Λοκντάουν τέλος! Τι αλλάζει στις μετακινήσεις, το λιανεμπόριο και την καθημερινότητά μας


 Μετά από σειρά μηνών εγκλεισμού και μάχης με την πανδημία ήρθε πλέον η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς. Το σκληρό lockdown είναι από

σήμερα παρελθόν με την ζωή μας να επιστρέφει όσο το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, στην κανονικότητα. Η καθημερινότητα και η αγορά επανεκκινούν, χωρίς ωστόσο να επιστρέφουν σε καθεστώς προ κορωνοϊού. Άλλωστε για να φτάσουμε εκεί… έχουμε δρόμο ακόμα. Όσο η εμβολιαστική διαδικασία προχωρά και χτίζεται ολοένα και ισχυρότερο τείχος ανοσίας, τόσο θα βλέπουμε να αίρονται και περιορισμοί στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Ωστόσο από σήμερα, αλλά και από αύριο, η πλειονότητα των περιορισμών αίρονται δίνοντάς μας σημαντικές ανάσες ελευθερίας.


Έτσι, από σήμερα Παρασκευή (14/5) αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ανοίγει ο τουρισμός,καταργούνται τα SMS στο 13033 ενώ παράλληλα, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 00:30. Την ίδια ώρα, απελευθερώνεται το λιανεμπόριο που θα λειτουργεί χωρίς ραντεβού και γραπτό μήνυμα στο 13032. Ωστόσο, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας, δηλαδή ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Παράλληλα, με το άνοιγμα του τουρισμούστη χώρα απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με κάποιες ιδιαιτερότητες για μετάβαση από και προς τα νησιά πλην Λευκάδας και Εύβοιας. Ειδικότερα για τα νησιά, όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να φέρουν κάποιο από τα εξής: πιστοποιητικό εμβολιασμού (με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
-αρνητικόPCR(μοριακό) τεστ 72 ωρών είτε αρνητικό rapid ή self test24 ωρών
-βεβαίωση νόσησης (τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες),
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη