4 Μαΐ 2021

H «Ανάσταση» της εστίασης Ήρθε!

 Τη δική του Ανάσταση προσμένει ο κλάδος της εστίασης, που σήμερα έστησε πλέον τα τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους και υποδέχεται

  πελάτες έξι ολόκληρους μήνες μετά το αναγκαστικό κλείσιμό του λόγω κορωνοϊού. Περίοδος-ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, αφού στις υπόλοιπες χώρες υπήρχαν διαστήματα με ανοιχτά καταστήματα στο κοινό. Αυτή η προσμονή της επανεκκίνησης λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των επαγγελματιών, οι οποίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν και πάλι πελάτες στα εστιατόρια και τα καφέ τους, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά τους. 


estiasi1


«Από τη μία έχεις τη χαρά και την προσμονή επιτέλους να ανοίξεις, από την άλλη όμως υπάρχει ο προβληματισμός τι θα γίνει μετά, αφού η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Και στην εστίαση το πλήγμα από τα lockdowns και την απουσία τουριστών είναι τεράστιο», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς«Το παν είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και συνολικά του κλάδου. Με αυτό ως δεδομένο, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Εξάλλου, όπως λένε, “οι ζωντανοί μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα, οι νεκροί όχι”», προσθέτει. Γι’ αυτό εξάλλου η εικόνα που έχει η oμοσπονδία, όπως λέει ο κ. Καββαθάς, είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους την επόμενη εβδομάδα. «Οποιος έχει επαρκή εξωτερικό χώρο και θεωρεί ότι έως τις 11 το βράδυ μπορεί να διεκδικήσει πελατεία που θα του αφήσει κάτι στο ταμείο στο τέλος της ημέρας δεν θα διστάσει να ανοίξει από τη Δευτέρα του Πάσχα κιόλας. Σίγουρα πάντως μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν ανοίξει οι περισσότεροι», τονίζει.

estiasi6
Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Άνοιγμα εστίασης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη