4 Ιουν 2021

Προς τον νέο Σαδίκ δήμαρχο Ιάσμου, το νέο λαμόγιο του Ερντογάν....

 Εσύ κύριε δήμαρχε δεν ήσουν που υμνούσες τους Τούρκους στρατιώτες στην Προύσα;   Εσύ δεν είσαι που πολεμάς τον πιο ενεργό πολιτιστικό σύλλογο της ΔυρικήΡοδόπης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου; 

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ενημέρωσα για την πρόθεση διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, παρακάλεσα δε να ενημερωθεί ο κος Δένδιας για την

πρόθεση μας να φιλοξενήσουμε τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας στο Φεστιβάλ Ειρήνης και για την ύψιστη τιμή που θα αποτελούσε μια τέτοια επίσκεψη για την περιοχή μας. Τις ίδιες σκέψεις μετέφερα στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Δήμος Ιάσμου προχώρα με σταθερά βήματα, για να καταστεί η Πρωτεύουσα της Πολυπολιτισμικότητας στα Βαλκάνια». 

Αυτά ανέφερε ο Οντέρ Μουμίν μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Αλλά να θυμηθούμε πρώτα ποιος είναι ο Οντέρ Μουμίν. Πρόκειται για τον Δήμαρχο Ιάσμου (Ροδόπη) όπου στην Προύσα τον Φεβρουάριο του 2020 και κατά την ετήσια Γενική συνέλευση του συλλόγου «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» σε δηλώσεις του ανέφερε τα παρακάτω:

Α). Μίλησε για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, ξεπερνώντας κάθε εθνική γραμμή, επαναλαμβάνοντας την γνωστή ρητορική που υιοθετεί η Τουρκία και οι παραμουφτήδες αυτής, στην Θράκη.

Β). Ευχαρίστησε τον παριστάμενο αυτοδιορισμένο παράμουφτή εκδηλώνοντας μια αδικαιολόγητη αμφισβήτηση της Ελληνικής έννομης τάξης, στην οποία υποτίθεται ορκίστηκε ως δήμαρχος.

Γ). Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του αλυτρωτικού Συλλόγου για την βοήθεια που του παρέσχε στην εκλογή του ως δήμαρχο. Αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο όλων των υπολοίπων, αν δεν συνάδουν με Έλληνα δικηγόρο κι γνώστη των νόμων και των συνθηκών. Η επιβεβαίωση ότι ένας ξένος σύλλογος που εμφανώς χρησιμοποιείται από το τουρκικό κράτος ως μοχλός άσκησης εξωτερικής πολιτικής, παρεμβαίνει στο εσωτερικό της Ελλάδος, επηρεάζοντας την εκλογή βουλευτών και δημάρχων είναι ίσως το πιο σημαντικό της ανεπίτρεπτης αυτής ομιλίας του δημάρχου. Ήταν πλέον αυταπόδεικτο και ο δήμαρχος το παραδέχτηκε χωρίς να το σκεφτεί, ότι στην Θράκη όλοι οι εκπρόσωποι της μειονότητας (με κάποιες ίσως ελάχιστες εξαιρέσεις) εκλέγονται από παρακρατικούς μηχανισμούς(παραμουφτήδες, συλλόγους, οργανώσεις και τουρκικό προξενείο). Είναι θλιβερό και αποδεικνύει το εύρος της επιπολαιότητας του νεαρού δημάρχου, που ομολόγησε και αποδέχεται πως δεν εκλέχτηκε από τους δημότες του, αλλά από τους τουρκικούς συλλόγους που μεταφέρουν ψηφοφόρους, εξαναγκάζοντας την μειονότητα σε συγκεκριμένη συμπεριφορά. Επέδειξε μια αχρείαστη δουλικότητα αναγνωρίζοντας την συμβολή των παρακρατικών στην εκλογή του.

Δ)Απολογήθηκε γιατί αν και απόφοιτος Ελληνικού δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, δεν έχασε τον τουρκισμό του (!). Με αυτήν την δήλωση έδωσε λαβή στους πολέμιους της θεσμοθετημένης ποσόστωσης εισαγωγής στα ΑΕΙ που ισχύει για τα παιδιά της μειονότητας και προσέβαλε την ίδια την χώρα που τον ανέδειξε.

Ε).Δίχασε τον λαό του δήμου του, χωρίζοντας τον αδικαιολόγητα σε όσους συμφωνούν και σε όσους διαφωνούν μαζί του και επέπληξε τους ομόθρησκους του ότι συνεργάζονται με τον χριστιανό αντίπαλο του, αποδεικνύοντας τελικά ότι μάλλον δεν κατάλαβε ποιος είναι ο ρόλος του και τέλος Στ).Απήγγειλε ένα ποίημα υπερβάλλοντος τουρκισμού, θυμίζοντας μου δεκάχρονο παιδάκι που απαγγέλει ποιηματάκια σε εθνικές γιορτές.

Και σήμερα έρχεται ο ίδιος να αναλάβει μια πρωτοβουλία και να μιλήσει για «Φεστιβάλ Ειρήνης» λες και η περιοχή από μόνη της δεν διδάσκει την Ειρήνη στον χριστιανικό και μουσουλμανικό κόσμο. Ο ίδιος μάλιστα ενημέρωσε πρώτα τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, και από τον οποίο δόθηκε η έγκριση, και στην συνέχεια επικοινώνησε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών. Αυτό από μόνο του δεν είναι μόνο προσβλητικό, αλλά αποδεικνύει ότι ο Δήμαρχος Ιάσμου δεν δίνει καμιά σημασία στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές περιπτώσεις.

Αυτό όμως που έχει τεράστιο ενδιαφέρον στην πρόταση του, είναι η επιθυμία να καλέσει και την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, ενώ ταυτόχρονα τόνισε «ο Δήμος Ιάσμου προχώρα με σταθερά βήματα, για να καταστεί η Πρωτεύουσα της Πολυπολιτισμικότητας στα Βαλκάνια». 

Να θυμίσω στον Οντέρ Μουμίν ότι η Θράκη είναι ήδη «Πρωτεύουσα της Πολυπολιτισμικότητας » και όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ότι αυτός δεν μπορεί να το αντιληφθεί είναι γιατί ακολουθεί την πολιτική μιας ξένης χώρας, της Τουρκίας η οποία προσπαθεί 120000 μουσουλμάνους να τους «βαφτίσει Τούρκους»

Και να μην παρεξηγηθεί ο Δήμαρχος, την πρόταση του την έγραψε πρώτα στα Τουρκικά και μετά στα Ελληνικά. Σαν πολίτης θα μπορούσε να την γράψει και Πομάκικα, αλλά είναι Δήμαρχος του κράτους που λέγεται Ελλάδα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη