11 Ιουν 2021

Τομέας Υγείας & ΟΒ Κέρκυρας: Η «πανδημία» της απελπισίας


Δυστυχώς, όπως στο πεδίο της οικονομίας η φτώχεια είναι μεταδοτική ώστε τα χρέη να δημιουργούν αλυσίδα και τελικά χιονοστοιβάδα, έτσι ακριβώς και η απελπισία και η βία που αυτή γεννά, είναι επίσης μεταδοτικές.
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι φοβισμένη, είναι απελπισμένη και αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχει καταλυθεί από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, με την ασύμμετρη και αβασάνιστη προτίμηση στον εγκλεισμό και τους κάθε λογής περιορισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα και όχι σε πραγματικά ιατρικά μέτρα ορθολογικής αντιμετώπισης του προβλήματος της σοβαρής COVID-19.
Μετά και την πρόσφατη απώλεια ακόμη τριών ζωών στην Κέρκυρα, δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να τεκμηριωθεί η κατακόρυφη αύξηση της βίας στην ελληνική κοινωνία, ως συνάρτηση των εκρηκτικών «πανδημιών» φτώχειας, πολιτειακής εγκατάλειψης και κοινωνικού κατακερματισμού.
Στο ΜέΡΑ25 καλούμε τους πολίτες να βρουν τη δύναμη να θέσουν τα πραγματικά ερωτήματα, να απαιτήσουν απαντήσεις, να συμμετάσχουν στις λύσεις. Να «αγκαλιαστούν». Στο κρατικό επίπεδο, απαιτούνται άμεσα σοβαρές παρεμβάσεις ανίχνευσης και αναστροφής της επικίνδυνης αποστασιοποίησης ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών, με διαρκή ψυχολογική υποστήριξη στο επίπεδο της κοινότητας. Καλούμε επειγόντως για αναγνώριση της έκτασης του προβλήματος και για ειλικρινή διάλογο. Έχει καταστεί σαφές βεβαίως, ότι δεν μπορούμε πια να ελπίζουμε πως η παρούσα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί.



Τομέας Υγείας & Οργάνωση Βάσης Κέρκυρας ΜέΡΑ25
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη