16 Ιουν 2021

Η πολιτική επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλωση με αφορμή το εργασιακό


Σκηνικό πόλωσης στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση αλλά και ψήφιση στη Βουλή, του εργασιακού νομοσχεδίου, περιμένοντας στο τέλος του μήνα να κάνει το …ταμείο της αντιπολιτευτικής τακτικής του.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη του στο Star ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αποκαλυπτικός των προθέσεων του. «Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας σε ερώτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Και πρόσθεσε: «Τώρα ο Μητσοτάκης αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με εργασιακό, πτωχευτικό, τώρα καταλαβαίνει και ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή».

Του Κώστα Πασίση

Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στο εργασιακό αλλά και σε μια σειρά δύσκολων νομοσχεδίων που έπονται, όπως το ασφαλιστικό, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και τα πρωτόκολλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ευελπιστώντας ότι θα πάρουν δημοσκοπικές ανάσες.

Ουσιαστικά «παίζουν» το τελευταίο τους, χαρτί καθώς το καταστροφολογικο αφήγημα της καμένης γης, απόρροια της πανδημίας, δεν βγήκε στην ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με αφορμή τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, με άμεσες παρενέργειες στις πανελλαδικές εξετάσεις, η Πειραιώς κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να πάρουν θέση για τις απεργίες, υπονοώντας σαφώς οτι πίσω από αυτές κρύβονται η Κουμουνδούρου και ο Περισσός που επιδιώκουν να στήσουν ένα ευρύ αντικυβερνητικό μέτωπο.

Έναντι αυτής της επιδιωκόμενης πόλωσης, η κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω «μπαχαλοποίηση» της κατάστασης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη σημερινή απεργία με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί, ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο».

Η άμεση αντίδραση της κυρίας Κεραμέως έφερε αποτελέσματα και έτσι σήμερα δε θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στη «μάχη» μπήκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που έβαλε το όλο θέμα στη σωστή διάσταση του.

«Γίνεται ήδη προφανές ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών εδράζονται σε ισχυρισμούς αβάσιμους και ψευδείς, ενώ αποσιωπούνται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ικανοποιούν πάγια αιτήματα και σύγχρονες ανάγκες του κόσμου της εργασίας».

Ενώ, στη συνέχεια άφησε αιχμές για το πολιτικο-συνδικαλιστικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, τονίζοντας τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τις κινητοποιήσεις.

– Θεσπίζεται ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία (33%) σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά την διάρκεια της απεργίας.

– Μπαίνει τέλος στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας, οι οποίες ενώ κηρύσσονται παράνομες από τη Δικαιοσύνη επαναπροκηρύσσονται από δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο σωματείο.

– Αποδίδεται αστική ευθύνη στους συνδικαλιστές που πραγματοποιούν καταλήψεις, αποκλεισμούς, ή ασκούν βία, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία να εργαστούν», επεσήμανε η κυρία Πελώνη.

Ίδια «εικόνα πολέμου» και στη Βουλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πομπώδες σχολιασμό, του τύπου, «νέος εργασιακός μεσαίωνας, «νομοσχέδιο-τέρας, «εργαζόμενοι δούλοι στην αλυσίδα παραγωγής», προσπάθησαν να πολώσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας, προσπαθώντας να «προστατέψει» το νομοθέτημα του από τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης προανήγγελλε ονομαστική ψηφοφορία για να φανεί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.thepresident.gr/2021/06/16/i-politiki-ependysi-toy-syriza-stin-polosi-me-aformi-to-ergasiako/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη