24 Ιουν 2021

Το τείχος ανοσίας πρώτη προτεραιότητα για το Μαξίμου


Τα δίνει όλα η Κυβέρνηση για να πετύχει το βασικό στόχο του 70% εμβολιασμένων για την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας του πληθυσμού ενόψει ενός ενδεχόμενου τέταρτου κύματος το Σεπτέμβριο.

Το μεγάλο στοίχημα για το κυβερνητικό επιτελείο είναι να προχωρήσει με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα του εμβολιασμού με έμφαση στις περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει πάνω του σε επικοινωνιακό επίπεδο τη στήριξη της συνολικής προσπάθειας και σε κάθε ευκαιρία δημόσιας παρέμβασης σπεύδει να τονίσει τη σπουδαιότητα της συμμετοχής όλων στην επιχείρηση «Ελευθερία» που θα ανοίξει το δρόμο για μία ασφαλέστερη επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνάντησης με την ευρωπαία Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου ότι η πρόοδος στο μέτωπο της πανδημίας θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στους ρυθμούς των εμβολιασμών.

Με δεδομένη τη χαλαρότητα του καλοκαιριού και τη δικαιολογημένη κούραση της κοινής γνώμης κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τονίζουν εμφατικά ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για κανένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής και τις σχετικές παρατηρήσεις για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Ωστόσο, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα προβούν στις απαραίτητες κινήσεις και θα κάνει ότι χρειάζεται για να προστατέψει τη δημόσια υγεία, θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το τέταρτο κύμα και να αποφευχθούν νέες ισχυρές αναταράξεις που θα πλήξουν τη δημόσια υγεία, την οικονομία και άλλες πτυχές της δημόσιας ζωής.

Το κάλεσμα αφορά κυρίως τους πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών που κινδυνεύουν περισσότερο, τους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και πρωτίστως στο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας και ευπαθών ομάδων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη