8 Ιουν 2021

Μαζική διαρροή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ


Στην Κουμουνδούρου επικρατεί προβληματισμός από την κίνηση που βρίσκεται στα σκαριά ενός πανελλαδικού δικτύου στελεχών του κόμματος, το οποίο, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένο να κουνήσει μαντήλι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας σε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα.

350 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα αναμένεται να προσχωρήσουν στο Πράσινο κόμμα, που επιχειρεί να στήσει 30χρονη δικηγόρος, η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε μεταπτυχιακά στο

Βερολίνο και έχει αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με το κόμμα των Πρασίνων, που έρχεται πρώτο στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Η εν λόγω δικηγόρος έχει αρχίσει τις επαφές με στελέχη από τον χώρο της οικολογίας και τους λεγόμενους εγκλωβισμένους του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση αντίστοιχου κόμματος στην Ελλάδα.

Μάλιστα, έχει ετοιμαστεί και η διακήρυξη θέσεων, η οποία είναι αντιγραφή του προγράμματος των Γερμανών οικολόγων και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο.

Με τη δυναμική που έχουν αποκτήσει οι Πράσινοι στη Γερμανία, ένα αντίστοιχο κόμμα στην Ελλάδα θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και ένα ποσοστό μέχρι 7%, το οποίο βέβαια θα χαθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις μετρήσεις, το μεγάλο ποσοστό που βρίσκεται κοντά στις θέσεις των Πρασίνων ανιχνεύεται στις ηλικίες από 17 έως 35 χρόνων.

Πρόκειται για ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, που μπορεί να προκαλέσει την έκπληξη στις εκλογές.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη