Υψηλές επαφές του Κωστα Γκιουλέκα

9 Ιουν 2021

 

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Kostas Gioulekas.JPG

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ινδίας στην

Ελλάδα κ. Amrit Lugun.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και ενημέρωσε τον κ. Lugun για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την μεταναστευτική πολιτική και για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας όσον αφορά στην πανδημία.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ινδίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της χώρας του ως τιμώμενης χώρας το 2019 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου τέθηκαν νέες βάσεις και προοπτικές διμερούς συνεργασίας, που ωστόσο ανεστάλησαν προσωρινά εξαιτίας της διεθνούς πανδημικής κρίσης. Ο κ. Lugun υπογράμμισε ότι προσβλέπει στην ενεργοποίηση όλων των συμφωνιών μετά την πανδημία, και την επέκτασή τους σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η ακαδημαϊκή συνεργασία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η άμυνα και οι ένοπλες δυνάμεις και η πληροφορική.

Τέλος ο Πρέσβης της Ινδίας ενημέρωσε τον κ. Γκιουλέκα για την ολοκλήρωση των ενεργειών του Κοινοβουλίου της Ινδίας για τη σύσταση Ομάδας Φιλίας Ινδίας-Ελλάδας και υπενθύμισε την πρόσκληση της χώρας του προς την Ελλάδα να συμμετέχει, μαζί με άλλες 130 χώρες, στην πρωτοβουλία της Ινδίας για τη Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία (International Solar Alliance-ISA), μια συμμαχία που προσβλέπει στην εξεύρεση λύσεων και στρατηγικών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.


Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη