22 Ιουν 2021

Ενισχύει την ομάδα στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης


Το ενδεχόμενο να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου συζητά αυτές τις μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιδιώκει μια ολική επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Ο Πρωθυπουργός εξετάζει μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις μαζί με ένα στενό κύκλο συνεργατών που τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στο κατάλληλο timing θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.


Βασικός στόχος είναι στη μετάβαση στη νέα εποχή να έχουν δημιουργηθεί οι ασφαλιστικές δικλείδες για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα και δη σε κομβικούς τομείς όπως είναι η επικοινωνία της Κυβέρνησης.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν σαφείς εντολές για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου προκειμένου με το κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς να έχουν καταγραφεί τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα στην εφαρμογή του σχεδίου για την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν καθημερινά την καταγραφή των επιδόσεων των επιμέρους υπουργείων και έχουν ήδη εντοπίσει κάποιες αρρυθμίες που είτε οφείλονται στην κόπωση λόγω των αναταράξεων της πανδημίας είτε σε λανθασμένες επιλογές.

Επειδή έχει χυθεί πολύ μελάνι γύρω από τα σενάρια του ανασχηματισμού, ο χρονικός ορίζοντας στοχευμένων αλλαγών θα εξαρτηθεί από δύο συγκεκριμένους παράγοντες. Πρώτον, από την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην διαταραχθεί με κανένα τρόπο η συνοχή στο κυβερνητικό σχήμα και πληγεί η ομαλή λειτουργία της ομάδας και δεύτερον οι ανακατατάξεις χρειάζεται να σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα και να συνδεθούν χρονικά με μια χρονική συγκυρία με έντονο συμβολισμό, λ.χ τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είτε με τη ΔΕΘ που αποτελεί παραδοσιακά ένα γεγονός που σχετίζεται με εξαγγελίες της επόμενης μέρας
.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη