3 Ιουν 2021

NASA: Τεράστιος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη (Video)


Ένας τεράστιος αστεροειδής πλησίασε τη Γη σε απόσταση περίπου 4,5 εκατομμύρια μίλια, δηλαδή 7,2 εκατ. χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Εργαστήριο Jet Propulsion της ΝASA.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 2021 KT1, έχει το μέγεθος της Διαστημικής Βελόνας του Σιάτλ ή του Ολυμπιακού Πύργου της Νέας Υόρκης.

Η NASA καταχώρισε τον αστεροειδή ως "δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο" επειδή είναι μεγαλύτερος από 150 μέτρα και σε απόσταση 7,2 εκατ. χλμ. από τη Γη.

Θα περάσει κοντά από τη Γη με ταχύτητα 40.000 μιλίων/ώρα, δηλαδή 64.300 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το εργαστήριο που παρακολουθεί αντικείμενα που προσεγγίζουν την τροχιακή περιοχή της Γης. Η NASA τον παρακολουθεί στενά τον αστεροειδή.

Αυτός ο αστεροειδής δεν είναι ο μόνος που θα πλησιάσει τη Γη, ωστόσο. Άλλος ένας γνωστός ως 2021 GW4, ήταν 19.300 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της Γης και ταξίδευε με 18.700 μίλια./ώρα, δηλαδή με 30.094 χλμ./ώρα τον Απρίλιο. Ο αστρονόμος Τζιανλούκα Μάσι, ιδρυτής του πρότζεκτ "Virtual Telescope" είπε πως ήταν μία εξαιρετικά κοντινή συνάντηση. Τέσσερις μικρότεροι αστεροειδείς, με το μέγεθος ενός αεροπλάνου ή ενός σπιτιού αναμένεται, επίσης να περάσουν από τη Γη αυτές τις ημέρες, αλλά κανείς δεν είναι δυνητικά επικίνδυνος.

Μικροί αστεροειδείς περνούν ανάμεσα από τη Γη και την τροχιά της Σελήνης αρκετές φορές κάθε μήνα, σύμφωνα με το τμήμα Πλανητικής Άμυνας της NASA.

"Μετεωροειδείς", που είναι θραύσματα αστεροειδών, μικρότερα από ένα μέτρο, μπορεί να χτυπήσουν την ατμόσφαιρα της Γη και να εκραγούν δημιουργώντας λαμπερή βροχή διάττοντων αστέρων.

Σύμφωνα με τη "US Today", η NASA μελετά τρόπους για την αποτροπή χτυπημάτων από αστεροειδείς σε περίπτωση που κάποιος αποτελέσει πραγματικά τεράστια απειλή. Μία από αυτές τις τεχνικές αποκαλείται "ελκυστήρας βαρύτητας" και περιλαμβάνει διαστημικό σκάφος που χρησιμοποιεί αμοιβαία έλξη βαρύτητας από έναν δορυφόρο για να αλλάξει την πορεία του αστεροειδούς.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη