30 Ιουλ 2021

17Ν: Αποφυλακίζεται ο εκτελεστής του Παύλου Μπακογιάννη


Δεκαεννιά χρόνια μετά τη σύλληψή του αποφυλακίζεται με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης ο εκτελεστής της «17Ν» Ηρακλής Κωστάρης.

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον ανέφεραν οι “σύντροφοι” του, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του.

Κατά την προανάκριση είχε αρνηθεί να απολογηθεί, ενώ στη συνέχεια είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση.


Στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε αναφέρει.

Από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες συγκατηγορούμενων του, προέκυψε η συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό ενεργειών.

Είχε ενταχθεί στην «17 Νοέμβρη» το 1987 μέσω του συγκατηγορούμενου του Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι, ενώ ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Ο Ηρακλής Κωστάρης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια ελάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ ελάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες σπουδάζοντας Πληροφορική.

Εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη