Εκτός ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

20 Ιουλ 2021


Εκτός ΕΜΑΚ τέθηκαν 54 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες 54 πυροσβέστες από τις οκτώ ΕΜΑΚ της χώρας, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.


Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στους 54 πυροσβέστες δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την υπηρεσία στην οποία θέλουν να μετακινηθούν.

Οι πυροσβέστες είχαν ένα περιθώριο αρχικά έως τις 11 Ιουνίου και έπειτα από παράταση που δόθηκε, έως και σήμερα 20 Ιουλίου για να προχωρήσουν με το ζήτημα του εμβολιασμού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Κάποιοι από τους πυροσβέστες δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, άλλοι ήθελαν να φύγουν έτσι κι αλλιώς και άλλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο.

Πάντως, αυτό που τονίζουν πηγές της Πυροσβεστικής είναι ότι «οι πόρτες στις ΕΜΑΚ θα είναι ανοιχτές για όσους αποφασίσουν να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους».

Τα κενά που θα προκύψουν από την μετακίνηση των 54 πυροσβεστών αναμένεται να καλυφθούν άμεσα. Ακόμα, καταρτίστηκε και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε όσοι θέλουν να καλύψουν τα κενά να είναι έτοιμοι.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη