21 Ιουλ 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δεύτερες σκέψεις για τους εκπαιδευτικούς


Πάει πίσω σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Τι αλλάζει.

Σε μάχη με τον χρόνο επιδίδεται τις τελευταίες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εν όψει τη νέας σχολικής χρονιάς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία όλα δείχνουν ότι θα είναι και αυτή δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις.

Γράφει η

Περίπου πενήντα ημέρες πριν από το σχολικό κουδούνι, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει ο μέγιστος βαθμός προετοιμασίας και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα έλλειψης προετοιμασίας, με αποκορύφωμα τις υπερμεγέθεις μάσκες και όχι μόνο.

Η κρισιμότητα του στοιχήματος καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι της προσπάθειας πειθούς των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά, άνω των 12 ετών, ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ διημέρου ανακοίνωσε το επικείμενο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των μαθητών γυμνασίου, από 12 έως 15 ετών. Από την προηγούμενη Πέμπτη, εξάλλου, έχει ανοίξει το σύστημα για τους έφηβους από 15 έως 17 ετών και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις πρώτες μέρες έκαναν την πρώτη δόση περίπου 20.000 έφηβοι - νούμερο ικανοποιητικό, μεν αλλά όχι αρκετό για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στο Λύκειο.



Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι η επόμενη κατηγορία που θα μπει στη λίστα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Όπως, μάλιστα, είχε γράψει πρόσφατα και το iEidiseis, η κυβέρνηση επρόκειτο να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, το εγχείρημα έχει πάρει ολιγοήμερη αναβολή, διότι τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική προσέλευση εκπαιδευτικών για εμβολιασμό, με αποτέλεσμα ο κλάδος να εμφανίζει ποσοστά που προσεγγίζουν το 70% - 75%. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την επιχειρηματολογία κάποιων τουλάχιστον κυβερνητικών στελεχών που εξ αρχής ήταν επιφυλακτικά, συνυπολογίζοντας το πολιτικό κόστος από πιθανή μετωπική σύγκρουση με μία πολυπληθή επαγγελματική κατηγορία όπως οι εκπαιδευτικοί.


Άλλα στελέχη, ωστόσο, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτή την προσέγγιση, αντιπαραβάλλοντας στην παραπάνω επιχειρηματολογία ότι θα είναι πολιτικά λάθος αφενός να μην φτάσει σε απόλυτα όρια ο εμβολιασμός στις εκπαιδευτικές κοινότητες και αφετέρου να δοθεί λάθος μήνυμα προς τη συντριπτική πλειονότητα δασκάλων και καθηγητών που έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν.

Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη