2 Ιουλ 2021

Εισηγήσεις για εκλογές δέχεται ο Τσίπρας


Σενάρια για να θέσουν ζήτημα πρόωρων εκλογών εξυφαίνουν καλοκαιριάτικα στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να ανεβάσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ξεφύγουν από την αναιμική αντιπολίτευση των τελευταίων μηνών που τους έχει οδηγήσει σε βαρομετρικό χαμηλό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος για μία ακόμη φορά να σηκώσει μπαϊράκι και να πει εκ του ασφαλούς το περιβόητο «εδώ και τώρα εκλογές», αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αφενός δεν μπορεί να τις επιβάλει, αφετέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει διαρρήδην αυτά τα σενάρια που θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτειες και στην παρούσα φάση κάνει φυγή προς τα εμπρός με φόντο την επόμενη μέρα της πανδημίας.


Μπροστά στο σημερινό του πολιτικό αδιέξοδο και με τις δημοσκοπήσεις να καταδεικνύουν την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να ορθώσει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση για την κοινωνία, ο κ. Τσίπρας επιλέγει για μία ακόμη φορά την στρατηγική της πόλωσης, της διαίρεσης των πολιτών και της έντασης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει πολιτικό χρόνο επενδύοντας περισσότερο στα λάθη της Κυβέρνησης, παρά στις δικές του δυνατότητες να εκφράσει τη κοινή γνώμη.

Μ' αυτό τον τρόπο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθεί να κρατήσει συσπειρωμένη την κομματική του βάση, να ξεφύγει από τα έντονα εσωκομματικά προβλήματα και να δημιουργήσει μια ψευδεπίγραφη εικόνα ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο.

Βέβαια γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά πως στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφάσιζε πρόωρες εκλογές το κόμμα του θα υποστεί νέα συντριβή, εξέλιξη που θα σημάνει και το δικό του οριστικό τέλος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Κουμουνδούρου στερείται σοβαρών πολιτικών προτάσεων πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και περιορίζεται στη γνωστή μεν, αποτυχημένη δε, συνταγή της συνθηματολογίας και των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη