25 Ιουλ 2021

Σύνταγμα: Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών


Ένταση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατά την αποχώρηση των αντιεμβολιαστών από τη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν «διαλυθεί» η συγκέντρωση, και ενώ αρκετά άτομα είχαν ήδη φύγει, μερίδα των αρνητών πέταξε φωτοβολίδες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή και επιτηρούσαν την κατάσταση.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και αύρα που έριξε νερό στους συγκεντρωμένους.



Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου.

Στις 21:45 άνοιξαν οι δρόμοι για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά τη συγκέντρωση ενάντια του υποχρεωτικού εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλη μερίδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της οργάνωσης του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη.

Οι διαδηλωτές, διασχίζοντας με πορεία την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη βρισκόταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν 2.500 με 3.500 άτομα.

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατέλαβαν το οδόστρωμα στην λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας. Έως τις 21.00 όλα κυλούσαν ήρεμα κι ο κόσμος είχε αρχίσει τη σταδιακή αποχώρηση του.

Υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία (πέταξαν φυλλάδια του κόμματος Κασιδιάρη), που φώναξαν και τα πιο επιθετικά συνθήματα, ρασοφόροι και πολίτες με εικονίσματα στα χέρια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη