16 Ιουλ 2021

Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα εμβολιαστούν


Στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως για όσους αρνηθούν τον εμβολιασμό, στον δημόσιο τομέα προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα παραβιάζονται οι νομικές υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως ένα πράγμα δεν αλλάζει και αυτό είναι ότι ορισμένες κατηγορίες που χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα υγείας, όπως αυτοί που δουλεύουν στο σύστημα υγείας ή σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων θα πρέπει να εμβολιαστούν.


Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τίθεται μία νομική υποχρέωση και σε ορισμένα επαγγέλματα απαιτείται από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. «Για το δημόσιο ενεργοποιούνται οι διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξει πρόσθετη νομοθεσία – ειδικό πλαίσιο για τους μη εμβολιασμένους, ωστόσο για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία», σημείωσε και ερωτηθείς για το εάν απολυθεί κάποιος ανέφερε ότι θα είναι απόφαση του συμβουλίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη