Γ. Βρούτσης: “Η Κυβέρνηση, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά σε μεταρρυθμίσεις για τους δασικούς χάρτες

21 Ιουλ 2021

 

Γιάννης Βρούτσης
Broutsis-NERIT.jpg

Γ. Βρούτσης: “Η Κυβέρνησησυνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσειςπροχωρά σε μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν και

αποκαθιστούν τα προβλήματα που δημιουργούν οιδασικοί χάρτες. Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα.”

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσηςμε αφορμή την χθεσινήψήφιση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τους δασικούς χάρτες προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

 

«Με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων, επιλύονται οριστικά σημαντικά προβλήματα που αφορούν σε χιλιάδες ιδιοκτησίες. 

Κατ’ αρχάς επιλύονται ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε δάση και δασικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις για περιοχές που εξαιρούνταν από τον νόμο 998/1979. 

Με τη νέα ρύθμιση, για τις εκτάσεις σε Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κυκλάδες, Κύθηρα, Αντικύθηρα και Μάνη,το Δημόσιο καλείται να αποδείξει εκείνο, αν έχει και που, ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο, τερματίζεται οριστικά η γραφειοκρατική ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιόκτητων εκτάσεων.

Για τον λόγο αυτόν δημιουργούνται, τουλάχιστον, τέσσερα Συμβούλια Ιδιοκτησίας με έδρα την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά (Σύνθεση: Πάρεδρος του ΝΣΚ, ο Προϊστάμενος της οικείας Κτηματικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος Δασών)

Επίσης, με την παρούσα τροπολογία επιλύεται το ζήτημα της κατάτμησης μεικτών δασικών και μη δασικών εκτάσεων, με την απελευθέρωση των μεταβιβάσεων.

Τέλος, επιταχύνονται οι μελέτες και η εκτέλεση αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων προστασίας καμένων δασικού χαρακτήρα εκτάσεων.

Οφείλω να ευχαριστήσω το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υπουργό και Υφυπουργούς) και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά για την πολύτιμη συνδρομή του στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος».

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη