ΟΗΕ: Ελληνική διπλωματική «αντεπίθεση» κατά Τουρκίας

28 Ιουλ 2021


«Παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, νομικά και ιστορικά λανθασμένες» χαρακτηρίζει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις περί καθεστώτος στρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή τονίζεται ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως εκφράστηκαν στην επιστολή του Τούρκου Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ και πρώην υπουργού Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου προς τον Α. Γκουτέρες, σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες.


Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι το σύνολο της επιχειρηματολογίας που περιέχεται στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου επίσης απορρίπτεται, καθώς πέρα από το γεγονός ότι νομικά και πραγματικά είναι αβάσιμη, είναι επίσης αυθαίρετη και έγινε κακή τη πίστει.

Περαιτέρω με την επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου, αποδομείται η τουρκική επιχειρηματολογία, και παράλληλα υπογραμμίζεται αναλυτικά η τουρκική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το casus belli.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη