29 Ιουλ 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό που τον έστειλε στη φυλακή


Ως «ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων» αν παραμείνει ελεύθερος έκριναν τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ανακρίτρια και εισαγγελέας συναποφασίζοντας για το λόγο αυτό να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης καταγράφεται μεταξύ άλλων η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του. Βάσει αυτού, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα.


Επιπλέον, στα επιβαρυντικά στοιχεία που τον οδήγησαν στη φυλακή «μέτρησε» και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε -σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων- κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και να συνέχισε απτόητος την κακοποίηση σε βάρος τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη