28 Ιουλ 2021

Η μεγαλομανία του Ερντογάν και η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα


Δεν χάνει ευκαιρία ο Τούρκος Πρόεδρος να προκαλεί με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του δημιουργώντας αρνητικό κλίμα όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πολύ περισσότερο στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και στους νατοϊκούς συμμάχους.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η μεγαλομανία του Σουλτάνου και η προκλητική συμπεριφορά έχει οδηγήσει ακόμα περισσότερο στο περιθώριο την Τουρκία, έχει αυξήσει τη δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες, αφήνοντας πολλά περιθώρια στην Ελλάδα που αθόρυβα και μεθοδικά ξεδιπλώνει την πολυσχιδή εξωτερική της πολιτική και μετατρέπεται πλέον σε μία υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με τους κορυφαίους παίκτες όπως το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ενισχύει τη θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεκδικώντας το ρόλο του θεματοφύλακα των συμφερόντων της Ένωσης. Την ίδια ώρα τα στοχευμένα ανοίγματα στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες έρχονται να ενδυναμώσουν αποφασιστικά τη θέση της χώρας, η οποία πέρα από τις κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο επενδύει σημαντικά στην ενίσχυση και αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσα σ΄ αυτό το σύνθετο σκηνικό η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, παρακολουθεί τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως στην Κύπρο αυτή την περίοδο και ακολουθεί πολιτική ανοιχτών θυρών χωρίς ωστόσο να κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη