31 Ιουλ 2021

Ivermectin> H The Wall Streer Journal αναρωτιέται γιατί η FDA δεν συνιστά ένα φτηνό και αποτελεσματικό φάρμακο κατά της COVID-19 που πιστοποιήθηκε το 1996


Το Ivermectin αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε στην αγορά από την Merck & Co.

ΗΥπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ισχυρίζεται ότι ακολουθεί την επιστήμη. Γιατί λοιπόν επιτίθεται στο Ivermectin, ένα φάρμακο που πιστοποιήθηκε το 1996; αναρωτιέται το άρθρο της The Wall Streer Journal.

Νωρίτερα φέτος ο οργανισμός εξέδωσε ειδική προειδοποίηση ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Ivermectin για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19». Η δήλωση του FDA περιλάμβανε λέξεις και φράσεις όπως «σοβαρή βλάβη», «νοσηλευόμενη», «επικίνδυνη», «πολύ επικίνδυνη», «επιληπτικές κρίσεις», «κώμα και ακόμη και θάνατος» και «εξαιρετικά τοξική». Κάθε αναγνώστης θα πίστευε ότι ο FDA προειδοποιούσε για τα χάπια δηλητηριάσεων. Στην πραγματικότητα, το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τον FDA ως ασφαλές και αποτελεσματικό αντιπαρασιτικό.

Το Ivermectin αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε στην αγορά από την Merck & Co. ενώ ένας από εμάς (ο κ. Hooper) εργαζόταν εκεί πριν από χρόνια. Οι William C. Campbell και Satoshi Omura κέρδισαν το Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής του 2015 για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη της ιβερμεκτίνης, την οποία ο κ. Campbell και οι συνεργάτες τροποποίησαν για να δημιουργήσουν το Ivermectin.

Το Ivermectin περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Merck έχει δωρίσει τέσσερα δισεκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη της τύφλωσης των ποταμών και άλλων ασθενειών στην Αφρική και σε άλλα μέρη όπου τα παράσιτα είναι κοινά. Μια ομάδα 10 γιατρών που αυτοαποκαλούνται Frontline Covid-19 Critical Care Alliance έχουν πει ότι το Ivermectin είναι «ένα από τα ασφαλέστερα, χαμηλού κόστους και ευρέως διαθέσιμα φάρμακα στην ιστορία της ιατρικής».

Το Ivermectin καταπολεμά 21 ιούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, της αιτίας της Covid-19. Μία εφάπαξ δόση μείωσε το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα κύτταρα κατά 99,8% σε 24 ώρες και 99,98% σε 48 ώρες, σύμφωνα με μελέτη του Ιουνίου 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antiviral Research.

Περίπου 70 κλινικές δοκιμές αξιολογούν τη χρήση της του Ivermectin για τη θεραπεία της Covid-19. Τα στατιστικώς σημαντικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι ασφαλές και λειτουργεί τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη της νόσου.

Σε 115 ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν εφάπαξ δόση ivermectin, κανένας δεν εμφάνισε πνευμονία ή καρδιαγγειακές επιπλοκές, ενώ το 11,4% αυτών που ήταν στην ομάδα ελέγχου εμφάνισαν. Λιγότεροι ασθενείς με ivermectin ανέπτυξαν αναπνευστική δυσχέρεια (2,6% έναντι 15,8%). λιγότερο απαιτούμενο οξυγόνο (9,6% έναντι 45,9%). λιγότερα απαιτούμενα αντιβιοτικά (15,7% έναντι 60,2%). και λιγότεροι εισήλθαν σε εντατική θεραπεία (0,1% έναντι 8,3%). Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ivermectin βρέθηκαν αρνητικοί γρηγορότερα, σε τέσσερις ημέρες αντί για 15, και παρέμειναν στο νοσοκομείο εννέα ημέρες κατά μέσο όρο αντί για 15. Οι ασθενείς που πήραν ivermectin παρουσίασαν 13,3% θνησιμότητα σε σύγκριση με 24,5% στην ομάδα ελέγχου.
Επιπλέον, το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της Covid-19. Ένα άρθρο του 2020 στο Biochemical and Biophysical Research Communications εξέτασε τι συνέβη μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε μέλη της οικογένειας επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19. Λιγότερο από 8% μολύνθηκαν, έναντι 58,4% αυτών που δεν είχαν υποστεί αγωγή.
Παρά τους ισχυρισμούς του FDA, το ivermectin είναι ασφαλές σε εγκεκριμένες δόσεις. Από τέσσερα δισεκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν από το 1998, υπήρξαν μόνο 28 περιπτώσεις σοβαρών νευρολογικών ανεπιθύμητων ενεργειών, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε φέτος στο American Journal of Therapeutics. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι το ivermectin έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε εγκύους, παιδιά και βρέφη.



Εάν ο FDA καθοδηγούνταν από την επιστήμη και τα στοιχεία, θα έδινε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το ivermectin για την Covid-19. Αντ ‘αυτού, ο FDA ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι το ivermectin είναι επικίνδυνη.
Στο κάτω μέρος της προειδοποίησης του FDA κατά του ivermectin βρίσκεται αυτή η δήλωση: «Εν τω μεταξύ, αποτελεσματικοί τρόποι για να περιορίσετε την εξάπλωση της COVID-19 εξακολουθούν να είναι να φοράτε τη μάσκα σας, να κρατάτε τουλάχιστον 6 πόδια απόσταση από άλλους που δεν μένουν μαζί σας, πλένετε συχνά χέρια και αποφύγετε τα πλήθη ». Βασίζεται αυτό σε μελέτες τυφλών πειραμάτων που απαιτεί ο FDA για εγκρίσεις φαρμάκων; Οχι.

Ο κ. Henderson, ερευνητής στο Ίδρυμα Hoover στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ήταν ανώτερος οικονομολόγος υγείας με το Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου Reagan. Ο κ. Hooper είναι πρόεδρος της Objective Insights, μιας εταιρείας που διαβουλεύεται με φαρμακευτικούς πελάτες.
Διόρθωση
Αυτό το άρθρο έχει τροποποιηθεί για να καταργηθεί μια αναφορά σε μια μελέτη 200 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από τον Ahmed Elgazzar του Πανεπιστημίου Benha στην Αίγυπτο. Οι κύριοι Henderson και Hooper βασίστηκαν σε μια περίληψη των μελετών που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Therapeutics. Έμαθαν μετά τη δημοσίευση ότι αυτή η μελέτη έχει ανακληθεί λόγω κατηγοριών για χειραγώγηση δεδομένων.

kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη