5 Αυγ 2021

Ανθεκτική και σε εγρήγορση η κρατική μηχανή, η ανθρώπινη ζωή σε πρώτο πλάνο


Υψηλή ανθεκτικότητα και μεγάλη ετοιμότητα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες έδειξε η κρατική μηχανή κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης των χθεσινών πυρκαγιών με επίκεντρο το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Την ημέρα που η χώρα κατέγραφε ακραίες καιρικές συνθήκες και οι πυρκαγιές ξεφύτρωσαν η μία μετά την άλλη, η Κυβέρνηση έβαλε σε πρώτο πλάνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και πέτυχε να αποτρέψει τα χειρότερα.


Μπορεί πράγματι να χάθηκαν περιουσίες και να καταστράφηκε ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η Ελλάδα δεν θρήνησε αθώα θύματα και απέδειξε πως όταν υπάρχει σχέδιο και αποφασιστικότητα, τότε μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγάλες προκλήσεις, όπως η χθεσινή σε άνευ προηγουμένου κλιματικές συνθήκες πυρκαγιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έπεσαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη επέδειξαν τόλμη και επαγγελματισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει αβοήθητος.

Οι ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σ αυτή την εργώδη προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα κέντρα επιχειρήσεων, χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές και με μοναδικό γνώμονα τη ριζική αντιμετώπιση των πυρκαγιών με την πλήρη ανάπτυξη των διαθέσιμων μέσων.

Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα του συνόλου της κρατικής μηχανής έφερε και αποτέλεσμα, προς απογοήτευση των γνωστών καταστροφολόγων που ψάχνουν βλακωδώς και απεγνωσμένα να στραβώσει κάτι για να κάνουν αντιπολίτευση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη