3 Αυγ 2021

«Κατεδαφίστηκε» το τείχος ανοσίας: «Πολύ μεγάλο το ρήγμα – Εξασθενεί η ανοσία των εμβολιασμένων» λέει ο Ν.Καπραβέλ


«Δεν κινδυνεύουν μόνο οι ανεμβολίαστοι»

«Γκρεμίστηκε» το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα, πριν καν κτιστεί, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, το «ρήγμα» είναι πολύ μεγάλο.

Για τη μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά και των αλλαγών που έχουν επέλθει στην πανδημία, η οποία έχει λάβει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, προειδοποιώντας μάλιστα πως το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί.

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, μετέφερε την ανησυχία των «ειδικών» σχετικά με το ότι η πανδημία έχει αλλάξει.

Παράλληλα, και σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το ”ρήγμα” στην ανοσία είναι πολύ μεγάλο: Αυτό των ανεμβολίαστων. Αυτό μας ανησυχεί περισσότερο. Το ρήγμα σε ένα πλοίο ανησυχεί όλους τους επιβαίνοντες. Δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι αυτοί που κινδυνεύουν».

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε, το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί, συστήνοντας τη χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης σε ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, προειδοποίησε: «Είμαστε λίγο ανήσυχοι εάν θα τα καταφέρουμε ώστε το τέταρτο κύμα, αυτό που βλέπετε σε εξέλιξη, και κατά τον Αύγουστο, αλλά κυρίως από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και μετά, να είναι απόλυτα ελεγχόμενο, ώστε να μην αφήσει και αυτό μια εκατόμβη νεκρών».

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε, εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας μέσα σε λίγες ημέρες, τασσόμενος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων, γιατί η «επικοινωνία των ανεμβολίαστων με ευπαθείς ομάδες θα είναι καταστροφική, άρα και η πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα».

Τέλος, επανέλαβε τη σημασία χρήσης της μάσκας και αποφυγής του συνωστισμού, προκειμένου να αποφευχθεί ένα καταστροφικό τέταρτο κύμα.

pronews.gr


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη