2 Αυγ 2021

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για θάνατο Τούρκου στον Εβρο από ελληνικά πυρά


Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για περιστατικό με νεκρό από πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά των συνόρων δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από πληθώρα τουρκικών δημοσιευμάτων αλλά και την κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους.


Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών από τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για θάνατο Τούρκου στον Εβρο από ελληνικά πυρά
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη