14 Σεπ 2021

Αποτυχία στους εμβολιασμούς: Μόλις στο 52% οι πλήρως εμβολιασμένοι!


«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…
Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός μιλούσε για 70% εμβολιασμένων τον Ιούνιο, ούτε από τις αναρτήσεις ότι έχουμε ξεπεράσει το φράγμα των 10.000.000 εμβολίων, όπου σε μια απίστευτη αλχημεία, γινόταν πρόσθεση της πρώτης και της δεύτερης δόσης, για να φαίνονται περισσότεροι οι εμβολιασμένοι.

Γράφει ο

Τα στοιχεία δείχνουν πως 9 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, με τις δυο δόσεις έχει εμβολιαστεί μόνο το 56% του πληθυσμού, γεγονός που δείχνει και την κυβερνητική αποτυχία στο μείζον αυτό θέμα! Με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 60% του εμβολιασμού, γεγονός που επίσης καταδεικνύει πως το τείχος ανοσίας δεν πρόκειται να επιτευχθεί ούτε τον Σεπτέμβριο, ενώ «παίζεται» για τον Οκτώβριο, παρά τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου!

Στις νεαρές ηλικίες έχει εμβολιαστεί το 25% στις ηλικίες των 15 έως 17 ετών και το 13% στην ηλικία 12-14 ετών, έχουν δηλαδή εμβολιαστεί 90.000 παιδιά-και το σημειώνουμε αυτό για τις συνθήκες που έχουν ανοίξει τα σχολεία.

Ακόμα και στις ηλικίες 18-24 ετών, με το πολυδιαφημισμένο 150άρικο «δώρο» της κυβέρνησης στη νέα γενιά, έχει εμβολιαστεί μόνο το 48% -και αυτό το σημειώνουμε για να καταδείξουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Το πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να είναι πολύ πιο σοβαρό στις μεγάλες ηλικίες, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για τις ηλικίες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να μπουν στην εντατική ή να πεθάνουν εάν νοσήσουν.

Οι αριθμοί δείχνουν την αποτυχία του προγράμματος. Και δεν το γράφουμε μόνο για να καταδείξουμε τις υπαρκτές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά για να συζητηθεί μια νέα στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί όσο δυνατόν συντομότερα το τείχος ανοσίας, καθώς η κατάσταση αρχίζει και δυσκολεύει πάλι πολύ!


Νέα στρατηγική που δεν μπορεί να αφήνει απέξω την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως πράττει η κυβέρνηση και πάλι, προτάσσοντας τις ιδεοληψίες της…https://www.ieidiseis.gr/paixnidia-eksousias/109532/apotyxia-stous-emvoliasmoys-molis-sto-52-oi-pliros-emvoliasmenoi


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη