28 Σεπ 2021

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κατέρρευσαν κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές στο Αρκαλοχώρι


Νέα προβλήματα προκάλεσε στην Κρήτη ο νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ που έγινε το πρωί. Από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση κατέρρευσαν κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου από τον χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.


Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Ολγα Δραμουντάνη, σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος ο νέος σεισμός προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς. Η νέα σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών σημειώθηκε 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το cretalive, η νέα δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νομό Ηρακλείου. Ακόμα, από τον σεισμό προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά.

Χθες το πρωί το Ηράκλειο «ταρακουνήθηκε» από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, η οποία άφησε πίσω της έναν νεκρό, 25 τραυματίες, πολλούς άστεγους και προκάλεσε πολλές καταστροφές σε κτίρια.

Οι προειδοποιήσεις των σεισμολόγων

Οι σεισμολόγοι σε δηλώσεις τους είχαν προειδοποιήσει για πιθανούς μετασεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ.

«Ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς», ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Για τουλάχιστον ένα μήνα θα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία», πρόσθεσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη