25 Σεπ 2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των δημόσιων υπαλλήλων


Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η περαιτέρω θωράκιση του Δημοσίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και για «καμπάνες» σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν rapid test.


Το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε ανοικτό ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, επισημαίνοντας ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας.

Οπως τόνισε ο Μάκης Βορίδης, το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή σε υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι το κριτήριο που θα εξετάσουν οι ειδικοί μετά τον Σεπτέμβριο.

«Και στο Δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργίας, αξιοποιώντας την τηλεργασία όπου χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί», εξήγησε ο υπουργός.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τα στοιχεία από πλευράς ελληνικού Δημοσίου και εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο δείχνουν ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι αρκετά καλύτερα από τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού. «Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα 76% εμβολιασμένων με τις δύο δόσεις ή ανθρώπων που έχουν νοσήσει και ένα 4% που έχει κάνει την πρώτη δόση. Δηλαδή, ένα ποσοστό 80% που έχει εμβολιαστεί», σημείωσε αρχικά ο κ. Βορίδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη