23 Σεπ 2021

Απομονωμένος ο Τσίπρας - Στις καλένδες η προοδευτική διακυβέρνηση


Στο θάλαμο της απομόνωσης έχουν βάλει οριστικά τον Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, μετατρέποντας σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα όνειρα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη σχηματοποίηση της μεγάλης προοδευτικής διακυβέρνησης.


Βρισκόμενος μπροστά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο και με τις δημοσκοπήσεις να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επενδύει πλέον σε παρωχημένες λογικές αντιδεξιάς υστερίας με μοναδικό στόχο να εγκλωβίσει την κομματική βάση της ευρύτερης κεντροαριστεράς και Αριστεράς και να φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα συγγενή κόμματα που σημειώνουν μία αξιοπρόσεκτη παρουσία διατηρώντας τα ποσοστά τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Μετά το ναυάγιο της πολυδιαφημισμένης προοδευτικής Συμμαχίας, οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου επιδεικνύοντας την πολιτική και επικοινωνιακή τους ανεπάρκεια σκέφτηκαν την εύκολη παραλλαγή της προοδευτικής διακυβέρνησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκινήσουν ένα ακροατήριο που βλέπει έναν υπό προθεσμία ηγέτη να μένει κολλημένος στο χθες, να χτυπά τα τύμπανα του πολέμου και να δημιουργεί κλίμα πόλωσης και διχασμού σε μία κοινή γνώμη που έχει το βλέμμα της στο αύριο και τη δημιουργία συνθηκών ανάταξης και ανάκαμψης.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο πολιτικός λόγος του κ. Τσίπρα δεν συμβαδίζει με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ενώ η απέλπιδα προσπάθεια του να εγκλωβίσει πλατιά λαϊκά στρώματα σε ένα νέο 2015 με φρούδες ελπίδες και ανέξοδες υποσχέσεις πέφτει στο κενό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς μια νέα ήττα, θυμίζοντας πραγματικά γαλοπούλα την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ όσο αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο η υπόλοιπη Αντιπολίτευση θα διατηρεί μια ξεκάθαρα αρνητική στάση απέναντι στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη