Ο Τσίπρας και η φθινοπωρινή σύναξη των αριστεροφυλάκων

18 Σεπ 2021

 


Αν ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώσει τα προγνωστικά (οι διαρροές επιμένουν πως θα το αποπειραθεί, ελέω άλλης επιλογής) και εμφανιστεί στη ΔΕΘ διαπρύσιος κήρυκας μιας νεοαριστερής εκλογικής ενότητας, στην οποία «όλοι οι αντιδεξιοί, αντιφασίστες, αντί-νεοφιλελεύθεροι και γενικώς «αντί» χωράνε», θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις αντιδράσεις.

Του Χρήστου Υφαντή

Με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γελάσει κανένας, με τα όσα έχει πει και έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια τελείωσε και το γέλιο, πόσο μάλλον το κλάμα, για την κατάντια που έχει οδηγήσει την εγχώρια αριστερά.

Η εικόνα είναι από το μέλλον και είναι μοναδικής καλλιτεχνικής (η πολιτική αντίστοιχη αναζητείται) αξίας. Γύρω από ένα τραπέζι με οικοδεσπότη τον Τσίπρα ή ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής (ο Κουτσούμπας είναι ταμάμ για τη δουλειά αυτή) να κάθονται ο Αλέξης, ο Δημήτρης, η Φώφη κι ο Γιάνης (με ένα μου νι) και να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τον τρόπο να κερδίσουν στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δεν πληρώνεται η εξέλιξη αυτή, έτσι και παιχτεί το έργο σε απευθείας μετάδοση θα σπάσει ταμεία, ποιος δεν θα πληρώσει ένα λογικό ποσό για να παρακολουθήσει αυτή τη φθινοπωρινή σύναξη των αριστεροφυλάκων υπό την εμπνευσμένη πολιτική καθοδήγηση του Αλ6ς και την κομματική στήριξη του κ. Κουτσούμπα, εσχάτως νομιμοποιημένου και με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Για την κατάληξη αυτής της σύναξης ούτε λόγος! Μαλλιοτραβήγματα και των γονέων, στην αριστερά χώρος για εκ θεού προφήτες δεν υπάρχει, άλλο Σπίρτζης και Παππάς και άλλο Βαρουφάκης και Κουτσούμπας, οι δεύτεροι θέλουν να κόψουν φέτες τον Αλέξη, δεν βρίσκουν καιρό τώρα κανένα λόγο να του δώσουν χώρο να υπάρξει και να εξελιχθεί.

Επαναλαμβάνω, αν ο Αλέξης επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που κυκλοφορούν, η πολιτική ζωή της χώρας θα γεμίσει χιούμορ, έχει κι αυτό την αξία του, ειδικά στις μαυρίλες που ζούμε περισσότερο από μια δεκαετία τώρα.

Θα το πράξει; Θα προχωρήσει, δηλαδή, σε μια δημόσια πρόσκληση προς όλες τις αντιδεξιές δυνάμεις για να προκύψει ένα εκλογικό μπλοκ της αντιπολίτευσης που θα σταθεί απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της απλής αναλογικής και θα του πει «μπάστα μεγάλε, εμείς κάνουμε κουμάντο τώρα»…

Από τον Τσίπρα όλα τα περιμένει κανείς, η απελπισία του είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή που δεν του αφήνει περιθώρια να σκεφθεί (όσο μπορεί) και να καταλάβει (αυτός πρώτα, μετά οι υπόλοιποι) τι συμβαίνει και είναι «παραχωμένος» σε αυτό το 20% (πάνω – κάτω), γύρω στις 12 με 15 μονάδες από τον Μητσοτάκη, χωρίς καμία επιρροή στον ενδιάμεσο χώρο και χωρίς καμία δυνατότητα να διεμβολίσει τον σκληρό πυρήνα του αντι – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στον περίγυρο του που τον ωθούν συνειδητά στην επιλογή αυτή, άλλοι επειδή πιστεύουν, όντως, σε αυτό το όραμα (είναι ότι έχει απομείνει στην πολιτική τους ένδεια) και άλλοι, οι πιο πονηροί, για να εξασφαλίσουν ότι την επομένη αυτής της κωμωδίας θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την απομάκρυνση του Τσίπρα από την ηγεσία της Κουμουνδούρου, μια «ήττα» σε ένα τόσο καίριο πολιτικά ζήτημα κάνει τα ρολόγια να ξεκινήσουν να μετράνε αντίστροφα.

Κι ο Μητσοτάκης; Παρακαλάει, κερί ανάβει πρωί – βράδυ, να το διαπράξει ο Τσίπρας κι ακόμη καλύτερα να προκύψει αυτή η εκλογική συγκόλληση, να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Η εικόνα του απέναντι σε αυτό το συνονθύλευμα τον συνεγείρει, δικαιώνει απολύτως την πολιτική του πορεία, επιβεβαιώνει την ηγεμονία του και διασφαλίζει ότι «θα τους πάρει και τα σώβρακα» όταν θα έρθει η ώρα να μετρηθούν στις κάλπες.

Για την «ομάδα Μητσοτάκη» εντός της Νέας Δημοκρατίας μια τέτοια εξέλιξη είναι θεόσταλτη, την περιμένει πως και πως, ίσως και να την «σπρώχνει» λιγάκι διακριτικά, αυτός ο αριστερός χυλός που μπορεί να προκύψει «με ολίγη από δικτατορία του προλεταριάτου και πολύ από εμφύλιο και μακρονήσια» είναι βούτυρο στο ψωμί του για μια νέα εκλογική νίκη, πιο άνετη από την προηγούμενη, ακόμη και με την απλή αναλογική.

Ε! ρε γλέντια που έχουμε να κάνουμε!!!

Υ.Γ.: Την Φώφη ξεχάστε τη από τώρα (λένε οι δικοί της), δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει πριν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ! Ίδωμεν…


Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη