11 Σεπ 2021

Ονειρεύονται νέο διχασμό στο Σύριζα, νερό στο μύλο της πόλωσης ρίχνουν τα στελέχη του


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στην κοινή γνώμη και στους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας η εμμονή στελεχών του Σύριζα με την ανοχή της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να πυροδοτούν ένταση στο πολιτικό σκηνικό επιχειρώντας να γυρίσουν τη χώρα δεκαετίες πίσω χωρίς να υπολογίζουν τη ζημιά που προκαλούν.

Οι θερμόαιμοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χάνουν ευκαιρία να χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές και μπροστά στη δημοσκοπική κατρακύλα και στην πολιτική απαξίωση της παράταξης τους προσπαθούν να στήσουν αναχώματα, σπέρνοντας παντού το μικρόβιο του διχασμού μήπως και καταφέρουν να συγκρατήσουν τους σκληρούς οπαδούς που τους έχουν απομείνει.


Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος κ. Καρανίκας παίρνει αποστάσεις από τις αποδοκιμασίες εναντίον του Πρωθυπουργού στην νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη, ήρθε η απαράδεκτη ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υπενθυμίσει στους πολίτες το πραγματικό πρόσωπο ενός κόμματος που συνεχίζει να φλερτάρει με τα άκρα και με πρακτικές που παραπέμπουν στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, αρνητικό κλίμα προκάλεσε η επιλογή φιλοσυριζαϊκής καθημερινής εφημερίδας να αναδείξει στο πρωτοσέλιδο τίτλο όχι τον τεράστιο έργο, την διεθνή ακτινοβολία, την προσπάθεια να ενώσει, την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων, από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά το γεγονός ότι σε νεαρή ηλικία πολέμησε στις αδελφοκτόνες μάχες του Δεκέμβρη του 44 στην Αθήνα. Κι όλα αυτά με μια ηγετική ομάδα στον Σύριζα που αδυνατεί να δει κατάματα την πραγματικότητα και συνεχίζει εγκλωβισμένη σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας την πορεία προς το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο.

Η στρατηγική του «όχι σε όλα», του «κάνουμε το άσπρο μαύρο», του «εμείς» και οι «άλλοι» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το κόμμα Τσίπρα σε συρρίκνωση και τον ίδιο ένα βήμα πριν από μια νέα εκλογική συντριβή που θα σημάνει και το άδοξο τέλος στην ηγεσία του κόμματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη