21 Σεπ 2021

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα στους κλειστούς χώρους της εστίασης – Έρχονται αυστηροί έλεγχοι


Μόνο εμβολιασμένοι θα συνεχίζουν να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.

Οι εμβολιασμένοι θα μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης με πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα. Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στους εσωτερικούς χώρους ακόμα και όταν ο καιρός δεν θα επιτρέπει να κάθεται έξω ο κόσμος.


Θα γίνονται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας πελατών, προκειμένου να μην παρακάμπτονται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Για την Κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα ο έλεγχος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γίνει αυστηρή τήρηση των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί για τον «περιορισμό» των κοινωνικών δραστηριοτήτων των πολιτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Παράλληλα, το Μαξίμου επιμένει στην εκστρατεία πειθούς ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων, με τα σχέδια επέκτασης της υποχεωτικότητας να μπαίνουν οριστικά, επί του παρόντος, στο συρτάρι.


Επίσης, εντατικοί έλεγχοι θα γίνονται για την εφαρμογή των διατάξεων για εργαστηριακά τεστ στους εργαζομένους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που παραμένουν ανεμβολίαστοι και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν αποφασιστεί για σχολεία και πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η περασμένη εβδομάδα αντιμετωπίστηκε ως περίοδος «προσαρμογής» στα νέα μέτρα, όμως από την τρέχουσα έχει αποφασιστεί να εφαρμόζονται τα ισχύοντα πρόστιμα και ποινές για όσους παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία στους χώρους εργασίας, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους ελέγχους στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης που θα ζητείται, σε όσους εισέρχονται σε εστιατόρια ή μπαρ θα γίνεται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν πως η διαδικασία ελέγχου θα προκαλεί επιβάρυνση στις επιχειρήσεις, αλλά προσθέτουν πως αυτό είναι ένα απαραίτητο τίμημα προκειμένου να ελεγχθεί ο κορωνοϊός και να αποτραπούν νέα lockdowns που θα έχουν άκόμη μεγαλύτερο κόστος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη