23 Σεπ 2021

Εικονικοί εμβολιασμοί: Πώς έπιασαν επ' αυτοφώρω γιατρό και νοσηλεύτρι


Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους ότι οι εικονικοί εμβολιασμοί που αποκαλύφθηκαν στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορεί να μην είναι οι μοναδικοί στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.
Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους ότι οι εικονικοί εμβολιασμοί που αποκαλύφθηκαν στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορεί να μην είναι οι μοναδικοί στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τριών ατόμων. Η σύλληψη της 75χρονης γιατρού, της γραμματέως της και της νοσηλεύτριας που «χορήγησε» το εμβόλιο έγινε επ’ αυτοφώρω με το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας να καταγράφει καρέ-καρέ πώς έγινε ο «μαϊμού» εμβολιασμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια είχε επισκεφθεί τη γιατρό, η οποία είναι πλαστικός χειρουργός, προκειμένου να κάνει μια μεσοθεραπεία. Η γιατρός έμαθε ότι η νοσηλεύτρια εργάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο στο ΙΚΑ της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμφώνησαν να κλείσουν κανονικά το ραντεβού για να κάνουν εκείνη και η βοηθός της τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, που είναι από τα πιο πολυσύχναστα στο κέντρο της Αθήνας.

Η νοσηλεύτρια εκείνη την ημέρα και ώρα δούλευε μεν, αλλά βρισκόταν σε άλλο πόστο. Όμως, όταν ενημερώθηκε ότι είχαν φτάσει στο εμβολιαστικό κέντρο η γιατρός και γραμματέας της άλλαξε πόστο, λέγοντας στους συναδέλφους της ότι θα τους κάνει εκείνη το εμβόλιο γιατί τις γνωρίζει.

Λίγες ώρες πριν από το ραντεβού «παγίδευσαν» τον χώρο. Μάλιστα, είχαν βάλει κρυφές κάμερες σε τέσσερα σημεία μέσα στο ΙΚΑ, καθώς δεν γνώριζαν σε ποιο ακριβώς μέρος θα επέλεγαν να κάνουν τον εικονικό εμβολιασμό.

Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν πως η νοσηλεύτρια τρύπησε με τη σύριγγα τις δύο γυναίκες, όμως δεν τους χορήγησε το εμβόλιο. Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν πάτησε την ένεση για να κατέβει το υγρό.

Στη συνέχεια, έβαλε στο μπράτσο τους λίγο βαμβάκι και χανζαπλάστ, όπως συνηθίζεται, και πέταξε και τα δύο εμβόλια στα σκουπίδια.

Οι αστυνομικοί για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που εντοπίστηκε ήταν δόσεις εμβολίου και όχι κάτι άλλο, έχουν στείλει το υλικό στο χημείο του κράτους για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί από την ανάλυση τι περιείχαν οι σύριγγες.

Η Αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από πέντε υγειονομικούς. Και οι πέντε, βλέποντας το συγκεκριμένο υλικό έχουν αναφέρει ότι δεν έχει χορηγηθεί το εμβόλιο στις δύο γυναίκες.

Και επειδή ήθελαν να βγάλουν και την.. καθιερωμένη selfie, την ώρα του υποτιθέμενου εμβολιασμού, τον ρόλο του φωτογράφου ανέλαβε η γραμματέας της γιατρού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real fm, το πρόβλημα όμως ήταν ότι κρατούσε το κινητό και με τα δύο χέρια σηκωμένα, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως όταν εμβολιάζεται κανείς, τοχέρι στο οποίο του χορηγούν το εμβόλιο το έχει κάτω.

Εκείνη λοιπόν είχε και τα δύο χέρια σηκωμένα και προσπαθούσε να κρύψει το οπτικό πεδίο σε έναν γιατρό που βρισκόταν στον χώρο, ο οποίος δεν γνώριζε το κόλπο που είχαν στήσει οι τρεις γυναίκες.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έβλεπαν live όλα όσα γίνονταν στο εμβολιαστικό κέντρο, συνεπώς κατάλαβαν πως εμβόλιο δεν χορηγήθηκε ποτέ.

Άφησαν τις γυναίκες να βγουν από το εμβολιαστικό κέντρο και λίγο αργότερα, τις πλησίασαν και ζήτησαν να τους ακολουθήσουν.

Μέχρι τώρα, και οι τρεις συλληφθείσες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, αρνούνται τα πάντα, και υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί έχουν γίνει κανονικά. Όπως είναι λογικό, οι αστυνομικοί φοβούνται μήπως η νοσηλεύτρια που συνελήφθη έχει προβεί και σε άλλους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η 75χρονη γιατρός είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, αλλά δεν ήθελε να κάνει τη δεύτερη και είχε βρει τον τρόπο για να εμβολιαστεί εικονικά.

Μάλιστα, φέρεται να τον παρακίνησε να μην εμβολιαστεί ούτε εκείνος με τη δεύτερη δόση, αποκαλύπτοντας τον άνθρωπο «κλειδί» που θα τη βοηθούσε στο σχέδιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ενημέρωσε τις Αρχές, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μια γιατρός δεν θα ήταν εμβολιασμένη και μάλιστα θα σκηνοθετούσε όλο αυτό το σκηνικό για να γλιτώσει τη δεύτερη δόση. Οι αστυνομικοί βρήκαν πότε είχαν κλειστεί τα ραντεβού για τον εικονικό εμβολιασμό, παγίδευσαν τον χώρο και συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη