14 Σεπ 2021

Τρέμει τις εκλογές ο Τσίπρας - Εγγυητής της σταθερότητας και της ανάπτυξης ο Μητσοτάκης


Πανικό και νευρικότητα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η ρητή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δίλημμα των επόμενων εκλογών.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να μιλήσει εκτενώς για την αυτοδυναμία ως κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς φουντώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2022.


Σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει το 20% στις δημοσκοπήσεις και με τον Αλέξη Τσίπρα να υπολείπεται κατά πολύ σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες ένα τέτοιο ενδεχόμενο φέρνει τον τρόμο στην Κουμουνδούρου με το σενάριο μιας νέας εκλογικής συντριβής να είναι ορατό και να βάζει σε κίνδυνο το πολιτικό μέλλον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά με σχέδιο και αυτοπεποίθηση στην επόμενη μέρα της πανδημίας, επιχειρώντας με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία να βάλει σε πρώτο πλάνο το μείζον ζήτημα της αυτοδυναμίας που συνιστά το βασικό εργαλείο για να μην τεθεί θέμα ακυβερνησίας και να μπορέσει ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο του με χρονικό ορίζοντα οκταετίας.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο έντονων αναταράξεων και με την κοινή γνώμη να έχει υποφέρει για περισσότερο από μια δεκαετία από τα μνημόνια, την οικονομική κρίση και την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πλέον ως εγγυητής της σταθερότητας και της ανάπτυξης και δείχνει να κρατά γερά το τιμόνι της χώρας με κατεύθυνση τη νέα εποχή με ανάκαμψη, επενδύσεις, ψηφιακή σύγκλιση, πράσινη ενέργεια και ισχυρή οικονομία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη