24 Σεπ 2021

Άκης Σκέρτσος: Αυτόφωρο


Ο υπουργός Επικρατείας έχει κόψει τους ομφάλιους λώρους. Δημιουργεί νέα κατηγορία μόνος του: «Κυριακοφύλακας». Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Στην πράξη είναι σαν του «αυτοφοράκια». Που παίρνει τη θέση του αφεντικού για κάθε παράπτωμα του μαγαζιού.

Γράφει ο

Κουίζ: Τίνος παιδί είναι ο υπουργός των πάντων Άκης Σκέρτσος;

Του ΣΕΒ, από όπου τον απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Του Χρυσοχοΐδη, που τον κανάκευε ως ΠΑΣΟΚ - όταν ήταν και ο ίδιος ήταν ΠΑΣΟΚ;

Του πολυμήχανου Στουρνάρα ή του «φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη» τους οποίους υπηρέτησε, προτού γίνει φίρμα;

Απάντηση: κανενός.


Ο υπουργός Επικρατείας έχει κόψει τους ομφάλιους λώρους. Δημιουργεί νέα κατηγορία μόνος του: «Κυριακοφύλακας».

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Στην πράξη είναι σαν του «αυτοφοράκια». Που παίρνει τη θέση του αφεντικού για κάθε παράπτωμα του μαγαζιού.

Έτσι εμφανίσθηκε στην «Καθημερινή».

Ο σπουδαίος αρθρογράφος Παντελής Μπουκάλας, με το περί εμβολιασμών άρθρο του «Ο ένας στους δύο αντί του 70%», πάτησε κάλους στο Πρωθυπουργείο.

Με την περίτεχνη γραφή του, παρουσίαζε την αποτυχία «μας», να «πιάσουμε» το στόχο.

- «Το 70% κάλυψης του εμβολιαστικού προγράμματος, απαραίτητο για το τείχος ανοσίας, προβλήθηκε σαν «ευκολάκι» από τον πρωθυπουργό, τέλη Μαΐου. Αλλά έχουμε καθηλωθεί στο ανεπαρκέστατο 56,7%».

Στο τέλος τους τρολάρει: «Σε ένα τέρμινο, το πολύ σε δύο, θα σπεύσουν όλοι τους να εμβολιαστούν από ομοϊδεάτικη αλληλεγγύη».

Στον Πλεύρη εννοεί. «Ιδιαίτερα οι εκ της συνωμοσιολογίας, του αντισημιτισμού και της θρησκοληψίας ορμώμενοι αντιεμβολιαστές, δεν μπορεί παρά να νιώθουν τον νέο υπουργό σαν δικό τους άνθρωπο».

Μητσοτάκη-Πλεύρη είχε στο σημάδι, ο «αυτοφοράκιας» έσπευσε το εδώλιο.

Όπως έκανε με τη γνωστή πλατφόρμα που εκβίαζε τους διανομείς - αναθαρρημένη από τον νόμο Χατζηδάκη.

Κατά Σκέρτσο ο νόμος τούς προστατεύει. Ενώ ως τώρα ήταν στους πέντε δρόμους - Χωρίς να λέει αν τους είχαν αφήσει οι Συριζαίοι ή ο Βρούτσης…

Στην απάντηση στον Μπουκάλα -όταν «διάβασε με έκπληξη» το «πλήρως απαξιωτικό κείμενο για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού»- χρησιμοποιεί μια εκσυγχρονισμένη μέθοδο υπολογισμού.

Κάτι ανάμεσα σε «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξιδο» και «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Με τον αμφίσημο όρο «έχουν επιλέξει» - δηλαδή; έκαναν το εμβόλιο ή έχουν αποφασίσει να το κάνουν; - καταλήγει στο εξής - βγάζει ότι μόνο 600.000 άτομα έχουν πρόβλημα.

- «Αυτή στιγμή μόλις ένα 10 έως 15% του συνολικού ενηλίκου πληθυσμού της χώρας που μπορεί να κάνει το εμβόλιο, δεν διαθέτει αντισώματα». Μπίνγκο!

Εξ ου και ζητάει τα ρέστα. «Πώς ακριβώς απέτυχε, λοιπόν, η εμβολιαστική εκστρατεία όταν πετύχαμε ακριβώς το στόχο που είχαμε θέσει στις αρχές του 2021, να έχει εμβολιαστεί έως τον Σεπτέμβριο σχεδόν το 70% του πληθυσμού» -και συνεχίζει πονηρά- «που μπορεί να κάνει το εμβόλιο;».

Κάποιοι μπορεί να μην ξέρουν από πολιτική, αλλά στα δημιουργικά μαθηματικά σκίζουν.

Το θέμα είναι ότι συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό.

https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/111062/akis-skertsos-aftoforo
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη