17 Οκτ 2021

Εύβοια: Συγκλονίζει η τουρίστρια που διασώθηκε με τα παιδιά της - «Το νερό ανέβηκε σε 15 λεπτά»


Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η ίδια και τα δύο της παιδιά μίλησε η τουρίστρια που διασώθηκε χθες με αυτοθυσία πυροσβέστη στην Εύβοια.
Η οικογένεια τουριστών από τη Γερμανία είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι στην περιοχή Λιμνιώνας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

«Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στη σκεπή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί στον πυροσβέστη και εκείνος το πέρασε απέναντι και επέστρεψε. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και με έβγαλε και εμένα» περιγράφει η ίδια, μιλώντας στον Alpha.

Όπως αναφέρει, ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος της, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι, «διότι καθώς περνούσαν το ποτάμι, η στάθμη του νερού ξαφνικά ανέβηκε πολύ και ήταν πραγματικά τυχεροί που έπιασαν το σχοινί και βγήκαν από το ποτάμι».

«Ναι, φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλο αυτό έγινε τόσο γρήγορα. Δεν ήμασταν ασφαλείας εκεί όπου βρισκόμασταν, γι' αυτό είμαστε πολύ τυχεροί που μας έσωσαν. Η στάθμη του νερού ανέβηκε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε 15 λεπτά» συμπληρώνει.

Μάλιστα, η Γερμανίδα τουρίστρια είπε προσωπικά ευχαριστώ στον πυροσβέστη που διέσωσε την ίδια και τα παιδιά της, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «ήμασταν πολύ τυχεροί και είμαστε πολύ ευγνώμονες».

Από πλευράς του, ο πυροσβέστης Γιάννης Φωτιάς δηλώνει πως «υπήρχε μεγάλος κίνδυνος αλλά εάν έμεναν τα παιδάκια και η κυρία εκεί θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα».

«Έπρεπε να κάνω κάτι. Το μοναδικό πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό: Να δεθώ και να περάσω απέναντι να τους σώσω» προσθέτει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη