18 Οκτ 2021

Γιατί αν εκλεγεί ο Γιώργος δεν θα πάρει πίσω τα στελέχη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ


Μόνο στελέχη που είναι περιθωριοποιημένα ενδέχεται να επιστρέψουν αν θα το θελήσουν-Σε καμία περίπτωση πρώην συνεργάτες του.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, εφόσον υπάρξει –και εφόσον εκλεγεί- θα προκαλέσει συνολικές αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, αν και είναι νωρίς ακόμα να υπολογίσει κανείς προς ποια κατεύθυνση αυτές θα επηρεάσουν.

Γράφει ο

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα σε μια τέτοια περίπτωση είναι το τι θα συμβεί με τους «πασοκογενείς» που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός εκλεγεί, δεν πρόκειται να πάρει πίσω παρά ελάχιστα στελέχη από εκείνα που τυχόν θα το επιθυμούσαν. Και λέμε από εκείνα που θα το επιθυμούσαν, καθώς η πλειοψηφία τους έχει ενταχθεί οριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύει από το να αποτελεί και στο μέλλον το κύριο κόμμα της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Και αυτό, παρά την επιφυλακτική (για να το πούμε κομψά) στάση που έδειξαν στελέχη του, κυρίως της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ως προς τα στελέχη που προέρχονταν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Εκείνους, πάντως, που σε καμιά περίπτωση δεν συζητάει «να πάρει πίσω» ο πρώην πρωθυπουργός –ακόμα και αν το ήθελαν- είναι οι παλιοί στενοί συνεργάτες του και υποστηρικτές του, είτε είχαν θεσμική σχέση είτε όχι.

Το θέμα θα μας απασχολήσει προσεχώς, αν και η στήλη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζει στελέχη που θα ήθελαν επιστροφή από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και αν επιστρέψει στην ηγεσία ο Γιώργος Παπανδρέου.


Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και ευτυχείς από τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, από την καχυποψία που τους βλέπουν ορισμένα από τα στελέχη του και την «ιδιοκτησιακή αντίληψη» που τους διακατέχει για το κόμμα…https://www.ieidiseis.gr/paixnidia-eksousias/114494/giati-an-eklegei-o-giorgos-den-tha-parei-piso-ta-stelexi-pou-pigan-ston-syriza
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη