26 Οκτ 2021

Τραγικές ώρες για την Αθηνά Ωνάση: Έχασε τα πάντα!


Δεν έχει πραγματικά ησυχία η Αθηνά Ωνάση, η οποία έχασε μέρος από την περιουσία της και πλέον… δεν είναι δισεκατομμυριούχος! Η Αθηνά Ωνάση, ως μοναδική κληρονόμος της Χριστίνας Ωνάση, αλλά και μοναδική εν ζωή απόγονος του Αριστοτέλη, έχει αμύθητη περιουσία.

Οι εικασίες πολλές, ωστόσο ένα ρεπορτάζ βόμβα αποκαλύπτει ότι έχασε μεγάλο μέρος της αρχικής περιουσίας που είχε και ο λόγος είναι ο Αλβάρο!
- Διαφήμιση -
Η περιουσία που είχε η Αθηνά Ωνάση
217 τραπεζικοί λογαριασμοί
έχει πάνω από 150.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού
όταν ο Τιερί Ρουσέλ διαχειριζόταν την περιουσία της, έπαιρνε ως ανήλικη 30.000 δολάρια το μήνα
εισέπραξε 9.000.000 δολάρια από την πώληση 44 κοσμημάτων της μητέρας της, Χριστίνας Ωνάση
από την πώληση ενός διαμαντιού 38 καρατίων εισέπραξε 4.500.000 δολάρια
πήρε 12.000 ευρώ από την πώληση μια μινιατούρας Ρολς Ρόις
ο γάμος της με τον Ντόντα κόστισε 600.000 ευρώ
από την πώληση ενός ακινήτου 1.600 τ.μ. στο Σάο Πάολο εισέπραξε 12.000.000 ευρώ
όταν έχασε το κινητό της τηλέφωνο στη Βαρκελώνη, έδινε 5.000 ευρώ σε όποιον της το παραδώσει
14.000.000 ευρώ εισέπραξε από την πώληση του διαμερίσματος της Χριστίνας Ωνάση στο Παρίσι
είχαν δαπανηθεί 700.000 για να ντύσουν το διαμέρισμα με φύλλα Χρυσού
πούλησε μια βίλα στο Σεν Μόριτζ μαζί με έναν πίνακα Μονέ για 7.000.000 ευρώ
πήρε 150.000.000 ευρώ για να δώσει τον Σκορπιό
Τα χρήματα που έχασε η Αθηνά Ωνάση και ο ρόλος του Αλβάρο

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε την περιουσία της μητέρας της και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η δυναστεία Ωνάση» ότι η Χριστίνα Ωνάση άφησε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Οταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε, μεταβίβασε σε ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της. Ωστόσο, μετά τη γνωριμία της με τον μετέπειτα σύζυγό της επήλθε η ρήξη με τον πατέρα της και ζήτησε πίσω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια.

Η Αθηνά όμως σε μια προσπάθεια -όπως ισχυρίζοναι πολλοί- να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα, άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα της περιουσίας της.

Ετσι, πούλησε:
Το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού
Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας
Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
Το Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ
Κοσμήματα της μητέρας της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της Χριστίνας Ωνάση και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της, αντί 4 εκατ. δολαρίων).
Το 2014 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αθηνά έχει στη διάθεσή της μια περιουσία μικρότερη των 500 εκατ. ευρώ.

Το 2015, όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30 και πέρασε το trust στα χέρια της, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων.

Επομένως η χρυσή κληρονόμος δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά εκατομμυριούχος. Το διαζύγιο με τον Αλβάρο όμως, της κόστισε ακριβά μιας και όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, με δεδομένο το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπεγράφη το 2005, θα κληθεί να δώσει περί τα 45 εκατομμύρια δολάρια στον Αλβάρο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο, πρέπει να του καταβάλει 11 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1 εκατ. για κάθε ένα χρόνο γάμου, καθώς και το 50% από τα 60 εκατομμύρια που αξίζει η εταιρεία τους, δηλαδή ακόμη 30 εκατομμύρια δολάρια. Συν τα δικαστικά έξοδα, που κοστολογούνται στα 4 εκατομμύρια δολάρια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη