19 Οκτ 2021

EKTAKTO> Aιφνιδίως το Ισραήλ αρχίζει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από δύο έτη με σχεδόν αποκλειστική χρήση του εμβολίου της Pfizer


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 8.000 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το εμβόλιο της AstraZeneca βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από αυτήν της Pfizer και της Moderna

Αιφνιδίως το Ισραήλ και μετά από δύο έτη με σχεδόν αποκλειστική χρήση του εμβολίου της Pfizer θα αρχίσει να προσφέρει την επιλογή λήψης του εμβολίου της AstraZeneca από την Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα-όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο με συγκεκριμένη ιατρική παραπομπή, η οποία θα χορηγηθεί σε όσους δεν μπορούν να λάβουν εμβόλιο mRNA για ιατρικούς λόγους ή που έχουν εμφανίσει σημαντικές παρενέργειες μετά το Pfizer, ή σε άλλες ειδικές περιστάσεις.

Το εμβόλιο της AstraZeneca βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από αυτήν της Pfizer και της Moderna, τα οποία είναι και τα δύο εμβόλια RNA. Το AstraZeneca χρησιμοποιεί έναν αποδυναμωμένο ζωικό ιό ως ιικό φορέα και περιέχει την πρωτεΐνη αιχμής του κορωνοϊού, έτσι ώστε τα κύτταρα του σώματος να είναι σε θέση να τον αναγνωρίσουν και να παράγουν αντισώματα.

Έχει λάβει έκτακτη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλους φορείς υγείας, αλλά όχι από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Όπως και στην περίπτωση των εμβολίων mRNA Pfizer και Moderna, το AstraZeneca απαιτεί επίσης δύο δόσεις.
Τόσο τα άτομα που λαμβάνουν δύο εμβόλια AstraZeneca όσο και εκείνα που ολοκληρώνουν τη διαδικασία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη λήψη του AstraZeneca μετά τη λήψη ενός εμβολιασμού Pfizer θα θεωρούνται πλήρως προστατευμένα μόνο 14 ημέρες μετά τη δεύτερη βολή.
Επίσης, τα άτομα που λαμβάνουν μια ενισχυτική λήψη του AstraZeneca θα θεωρηθούν εμβολιασμένα μετά από δύο εβδομάδες (για το Pfizer είναι μετά από επτά ημέρες).
Ως τη Δευτέρα, 6,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, 5,7 εκατομμύρια τουλάχιστον δύο και 3,8 εκατομμύρια είχαν λάβει 3η ενισχυτική δόση.

Τη Δευτέρα το Ισραήλ αναμενόταν να ξεπεράσει τους 8.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Το πρωί οι νεκροί ανήλθαν στους 7.999.
Τον περασμένο μήνα, κατά μέσο όρο, 15 άτομα υπέκυπταν στον ιό κάθε μέρα. Από τις αρχές Οκτωβρίου, 213 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID στο Ισραήλ.

kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη