27 Νοε 2021

Καπραβέλος: Να ληφθούν άμεσα μέτρα – Κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, μάσκες παντού, lockdown παντού για ανεμβολίαστους


Τον κώδωνα του κινδύνου για την πανδημία κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας άμεσα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες, μάσκες παντού και lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ , η πολιτεία έχασε το στοίχημα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι «διστακτικά».
Υπογράμμισε ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.
Όπως είπε, «η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας, μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δεν γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η εικόνα στα νοσοκομεία

Ο κ. Καπραβέλος δίνοντας για εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε, «κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε και άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ, ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε και αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές».

Μετάλλαξη Omicron και εμβολιασμοί

Σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Omicron, σχολίασε πως είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές, αφήνοντας τες χωρίς εμβόλια.
Σημείωσε ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.
Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως «η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι».

www.bankingnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη