22 Νοε 2021

Αυτά είναι τα 10 νέα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους - Σε ποιους χώρους δεν θα εισέρχονται ούτε με αρνητικό τεστ


Μια νέα καθημερινότητα ξημερώνει για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, καθώς από τις έξι το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Βάσει του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, τα έκτακτα μέτρα αφορούν το σύνολο της Επικράτειας και έχουν ισχύ για το διάστημα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, με στόχο την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας για στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πλέον οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν ούτε με τεστ σε κλειστούς χώρους και συγκεκριμένα σε:
Εστίαση
Κέντρα διασκέδασης
Θέατρα
Κινηματογράφοι
Μουσεία
Εκθέσεις
Συνέδρια
Γυμναστήρια
Γήπεδα

Με rapid test θα μπορούν να εισέρχονται σε:
Εκκλησίες
Λιανεμπόριο
Κομμωτήρια
Ανοιχτοί Χώροι Εστίασης

Ελεύθερη πρόσβαση θα έχουν σε:
Σουπερμάρκετ
Καταστήματα τροφίμων
Βενζινάδικα
Φαρμακεία

Οι ανήλικοι από 0 – 4 ετών θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους ενώ τα παιδιά ηλικίας 4 – 17 ετών με self test

Επίσης, από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου αλλάζουν τα ωράρια σε λιανεμπόριο και χώρους εργασίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τροποποιείται το ωράριο καταστημάτων, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές.

Δημόσιος-Ιδιωτικός τομέας

Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30.

Μολονότι η λύση του lockdown επανέρχεται σταδιακά σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να περιορίσει ούτε και κατ’ ελάχιστον τις ελευθερίες που έχουν ανακτήσει οι εμβολιασμένοι πολίτες, με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ωστόσο, να ανοίγει χθες παράθυρο ενεργοποίησης και περαιτέρω περιορισμών για ανεμβολίαστους πολίτες, αν η επιδημιολογική κατάσταση δεν βελτιωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη