27 Νοε 2021

3 δις έχασε το ελληνικό χρηματιστήριο


Φόβος στους καταναλωτές! Λιγοστές οι ουρές για το «Black Friday» σε σχέση με άλλες εποχές!

Προχωράει η πολιτική που ευελπιστεί να οδηγήσει την Ελλάδα και τον πλανήτη σε κραχ!!!

Πάνω από 40 μονάδες ή σχεδόν 3 δισ. ευρώ ήταν η πρώτη “ζημιά” που υπέστη το χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την νέας αφρικανική μετάλλαξη του COVID, καθώς πλέον το φάσμα των χουντικού τύπου περιοριστικών μέτρων, στο πρότυπο του πρώτου ξεσπάσματος της πανδημίας, έχει πέσει σε όλη την υφήλιο, αλλά και στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η εικόνα στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν διαφέρει, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει βουτιά 2,7%, ο γερμανικός DAX κατρακυλά 2,95%, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 3,7%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 2,95%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 3,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 κατρακυλά 4%. Σε αυτό το κλίμα και η Wall Street. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 916 μονάδες ή 2,56% και ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει κατά 1,83%. Στο μεταξύ, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 227,7 μονάδες ή 1,44%.

Η κατάσταση επηρέασε ακόμα και την περιβόητη «Black Friday- Μαύρη Παρασκευή», καθώς οι ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα δεν θύμιζαν παλαιότερες ημέρες!

Ειδικότερα, η Μαύρη Παρασκευή των μεγάλων εκπτώσεων στο λιανεμπόριο χτύπησε και τις αγορές μετά την ανακοίνωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

Η αβεβαιότητα και ο φόβος επέστρεψαν με ορμή στο επενδυτικό τοπίο για να σβήσουν την όποια πρόοδο που έχει συντελεστεί ως τώρα, σχολιάζουν άνθρωποι της αγοράς.

Ο φόβος, πανθομολογουμένως, είναι ένα συναίσθημα πολύ πιο έντονο και μεταδοτικό ειδικά όταν πρόκειται για αγορές. Μένει να φανεί, εάν εκείνου που τρομοκρατούν τον κόσμο θέλουν να το πάνε μέχρι τέλους!

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη