9 Νοε 2021

Εφιαλτική πρόβλεψη για 8.000 κρούσματα σήμερα


Μπορεί να ξεπεράσουν και τα 8.000 τα κρούσματα σήμερα. Ο Νίκος Θωμαΐδης εκτιμά ότι στην Αττική θα σπάσει νέο ρεκόρ σε λίγες μέρες.


Δυσοίωνες είναι ξανά οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Σήμερα, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, εκτίμησε ότι τα κρούσματα σήμερα ίσως και να φτάσουν τα 8.000.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 61%, κάτι που όπως είπε, «μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες».

Εκτίμησε δε πως βάσει των μετρήσεων που έχουν γίνει, η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στις επόμενες 15 μέρες σε όλη την Ελλάδα.


Μιλώντας και στην ΕΡΤ, ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι το επόμενο πενθήμερο στην Αττική ίσως και να καταγραφούν περισσότερα από 1.550 κρούσματα σε μια μέρα.

Την ίδια ώρα, δραματική είναι η κατάσταση στις εφημερίες των νοσοκομείων. Χθες, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ανέβασε βίντεο με τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, στο νοσοκομείο προσήλθαν 105 ασθενείς με κορονοϊό, οι 44 εκ των οποίων χρειάστηκε να εισαχθούν στις κλινικές ενώ πολλοί έφυγαν λόγω μεγάλης αναμονής και θα πάνε στην επόμενη εφημερία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη