24 Νοε 2021

«Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση», νέο κόμμα από τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου


Ίδρυση νέου Πολιτικού Κόμματος με την ονομασία «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση» από τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανακοινώθηκε σήμερα.
Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος ΕΔΩ

Μεταξύ άλλων στη διακήρυξη αναφέρεται:


• «Είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο να αντιμετωπισθεί η καλλιεργούμενη σύγχυση, με επαναβεβαίωση βασικών αρχών και αξιών, που συνιστούν τον άξονα ιστορικής ζωής, πίστης και ταυτότητας αυτού του λαού. Η εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική του ταυτότητα είναι αυτή που είναι γραμμένη στο Σύνταγμα, το οποίο οφείλουν όλοι να σέβονται και να τηρούν».

• «Το Ελληνικό εθνικό κράτος δεν είναι προς αναδόμηση. Αντιθέτως, είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο κατοχυρώνονται η συλλογική ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία και τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού.

Η χώρα αντιμετωπίζει επίσης δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, που συνδέεται με το πρόσφατο πλήγμα των μνημονίων, αλλά και με διαχρονικές αδυναμίες και παθογένειες του κράτους και ενδημική σχεδόν αναξιοκρατία και διαφθορά. Η σημερινή πανδημία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο αυτή την κατάσταση».

• «Η χώρα χρειάζεται, με δυο λόγια, υψηλή στρατηγική και εθνική κινητοποίηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας και της Ανάπτυξης, για να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στον κόσμο και απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις».

militaire.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη